Moj prijatelj Petar

Moj prijatelj Petar - Filipić, Petar | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Filipić, Petar
DIMENZIJA
12,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Moj prijatelj Petar.pdf
ISBN
9662131706581

OPIS

Sažetak knjige Zbirka priča „Moj prijatelj Petar“ Petra Filipića, sugerira to već sam naslov, autofikcijska je proza. Priče govore o sveučilišnom profesoru, ekonomistu s posebno razvijenom strašću za statistiku iz koje zna iscijediti kojekakva čuda i bizarnosti, ali i o njegovom privatnom i emotivnom životu, koji zbog zrele dobi – čak i kada se junaku dogodi nešto važno i snažno – opet nije prikazan spektakularno ni dramatično, nego nestorski smireno i analitično. Priče u svom zbroju govore i o životnom luku protagonista Petra; o njegovom mijenjanju odnosa prema cijelom spektru vanjskoga svijeta, kao i o navikavanju na neminovni nerazmjer između intelektualne živosti i bioloških okvira; na mirovinu. Ali, Petrov mozak ne može sebe samog penzionirati.

Opis oglasa. Knjiga je nova i nekorištena ... Moj prijatelj Petar Petar Filipić meke korice Jesenski i Turk 2018 godina 197 strana očuvano Zbirka priča „Moj prijatelj Petar" Petra Filipića, sugerira to već sam naslov, autofikcijska je proza. Moj prijatelj Petar i ja možda smo i dalje zbunjeni, ali vjerujemo.

Nije toliko riječ o dirljivom prijateljstvu dječka i konja, koliko o odrastanju glavnog lika i njegovoj potrazi za sigurnošću i pripadanjem. Priča se može podijeliti na dva dijela. HRK | EUR | USD.

POVEZANE KNJIGE