Zaraza ludila

Zaraza ludila - Mihovilovich, Juan | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mihovilovich, Juan
DIMENZIJA
6,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Zaraza ludila.pdf
ISBN
1678473585933

OPIS

Čitanje knjige ˝Zaraza ludila˝ priziva, u sjećanje Mariju Luisu Bambal, Juana Rulfa, Marcela Prousta i Alberta Camusa, a iznad svega. Franza Kafku. Mihovilovicheva knjiga spaja imaginarno i svakidašnje, apsurdno i zbiljno i to sve logički slijedi kaos svijeta u kojem živimo. U njegovoj prozi se ističe psihološka razrada svakog lika i tako pridonosi beskrajnom opisu različitih tipova ljudi. U romanu se vodi računa o svakom aspektu, o svakom detalju, mjestu i vremenu u kojem se radnja događa. Na taj način uspijeva pretvoriti estetska načela kojima doseže ono najsuptilnije u ljudskoj duši i dati ih u književnom tekstu neobične ljepote. (…) Čitava se radnja odvija u tri dana. To je razdoblje dovoljno da se opiše život i posao jednog suca u provinciji koji luta između zdravog rasuđivanja i apsurda. (Roberto Garcia Gonzalez za predstavljanje knjige, Limares, studeni 2006.)

Mogu zaključiti da se na globalnom planu iz ničega uspjelo dovesti svijet do ludila. Slično je „uspjelo" 1938.

Matica, studeni 2007. Zvijezda Interlibera - Juan Mihovilovich (velika *.pdf datoteka) Nedovršeni članak Juan Mihovilovic koji govori o književnosti treba dopuniti.

POVEZANE KNJIGE