Životinje izbliza

Životinje izbliza - Siwanowicz, Igor | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Siwanowicz, Igor
DIMENZIJA
9,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Životinje izbliza.pdf
ISBN
7918572958738

OPIS

“Životinje izbliza” knjiga je o životinjama tako malenima da stanu na dlan. Smanjite se na njihovu veličinu i otkrijte kako su zaista građene, gledajući nevjerojatne fotografije koje vas vode u svijet sličan svijetu izvanzemaljaca. Fantastične fotografije tih nevjerojatnih bića koja često ni ne primjećujemo prikazat će nam kako izgledaju, kojim se obrambenim mehanizmima služe protiv većih grabežljivaca te kakve sjajne sposobnosti lova imaju. Mnoge se od njih znaju izvanredno prikrivati, poput bogomoljke ili letilista, neke su fenomenalni lovci, poput hitre ili obrubljenog kozaka, druge imaju začuđujuće sposobnosti, poput kameleona koji bojom kože pokazuje osjećaje, ili šišmiša koji stvaraju zvučnu sliku prostora kojim se kreću… Sve zajedno, savršeno su jedinstvene životinje. Ni slatke niti čupave, ali ipak nevjerojatne Pomoću ove knjige dijete će se smanjiti na veličinu tih divnih stvorenja i pogledati u oči raka samca te se upoznati s veličanstvenim minijaturnim svijetom neobičnih tjelesnih oblika, čudnovatog ponašanja i iznenađujućih događaja u životima tih mališana. Divne fotografije u ovoj knjizi omogućit će djeci da vide kako malena stvorenja love, kako se hrane, kako preživljavaju. Neke od tih životinja poznate su nam, poput ježa, muhe, skakavca, a druge su nam sasvim egzotične i žive u najudaljenijim dijelovima svijeta. Otkrijte što ih čini tako posebnima i kako su se prilagodile životu u različitim staništima. Posebna je vrijednost ove knjige što će djeca, približivši se na ovaj način tim različitim, manje poznatim ili sasvim nepoznatim životinjama, ali i onima koje žive oko njih, shvatiti njihovu vrijednost, raznolikost životinjskih vrsta, važnost u životnom ciklusu te će im knjiga osvijestiti potrebu da paze na njih i očuvanje njihovih staništa. Isto tako, ova će knjiga pomoći u svladavanju straha od određenih životinja – raznih kukaca, zmija ili pauka.

Bliži pogled na glavu bedbug, Cimex lectularius, Iako se hrane krvlju, nema dokaza da su bedbugovi širili bolest. S medicinskog stajališta, najveći problem koji mogu izazvati je alergijska reakcija na njihovu slini, prema američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti.

ŠOKANTNA SNIMKA: Usred natjecanja ga napao morski pas! Ovi krajnji uznemirujući prizori podsjetnik su zašto. Pokušaj izbliza i osobnog odnosa s najvećim kopnenim zvijerom na svijetu može biti težak i opasan pothvat. Čak i neke od izdržljivih visokotehnoloških kamera koje je BBC poslao u hladne krajeve Norveške nisu prošle previše dobro, ali usput su snimile neke prilično cool slike. utorak, 07.07.2020.

POVEZANE KNJIGE