Splitsko – dalmatinska županija, zavičajni priručnik

Splitsko – dalmatinska županija, zavičajni priručnik - Dvornik, D | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dvornik, D
DIMENZIJA
12,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Splitsko – dalmatinska županija, zavičajni priručnik.pdf
ISBN
6328036232017

OPIS

avičajni priručnik Splitsko-dalmatinska županija, namijenjen je, prije svega učenicima i učiteljima nižih razreda osnovne škole. Kao što je vidljivo iz samog naziva, bavi se tematikom Splitsko-dalmatinske županije, nastavnim sadržajima koji se počinju učiti u trećem razredu. Građa obuhvaćena priručnikom namijenjena je učenicima i ostalih razreda u svrhu ponavljanja i proširivanja znanja o zavičajnim krajevima naše domovine. Mnogobrojne fotografije i grafički prilozi čine priručnik privlačnijim, a učiteljima pomažu u organizaciji terenske nastave i izleta. Priručnik je svojevrstan vodič kroz Splitsko – dalmatinsku županiju i kao takav će biti odlično društvo svakom tko želi upoznati ovaj kraj. Na putu od Marine do Gradca, od Vrlike do Vrgorca, od Brača do Palagruže otkriva prirodne ljepote i kulturne znamenitosti, priča legende i omogućuje rješavanje zadataka. Prilog priručniku je velika geografska karta Splitsko-dalmatinske županije. Odobren od strane Agencije za odgoj i obrazovanje.

Ukupno 1330 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 48 osoba pozitivnih na COVID u KBC-u Split dok se tri osobe nalaze na respiratoru. Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 611 obrađenih testova danas su 52 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 23, Kaštela osam, Sinja i Solina četiri, Trilja dva, Vrgorca, Dicma, Klisa, Marine, Zmijavaca,Otoka i Imotskog po jedna, Podstrane i Dugog Rata dvije - Ovo je još samo jedan dokaz koliko je važno da naša županija brine o nerazvijenim područjima.

Ribarska luka čija gradnja počinje u Komiži na Visu vrijedna je oko 37 milijuna kuna B. Boban: Ovo je geostrateška luka za naše ribare, omogućit će im mobilniji izlaz na more plaćajte on-line na brz, jednostavan i siguran način; plaćanje virmanom ili općom uplatnicom, internet bankarstvom ili kreditnom karticom U Splitsko-dalmatinskoj županiji nedostaje medicinskog osoblja - liječnika, medicinskih sestara i njegovateljica.

POVEZANE KNJIGE