Religija drevnih Egipćana

Religija drevnih Egipćana - Wiedemann, Alfred | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wiedemann, Alfred
DIMENZIJA
6,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Religija drevnih Egipćana.pdf
ISBN
7792790203541

OPIS

Egipatska religija ne sadrži samo najjednostavnije forme kojima je narod doline Nila prikazao svoje bogove i ceremonije kojima ih je štovao nego i, usporedno s time, vjerovanja kasnijih vremena, stalno rastući broj bogova, kontinuirano profinjene kultove, nove načine štovanja i božanstva stranog podrijetla. Pronalazimo skupa sve različite sustave misli koji proizlaze iz egipatskog religijskog vjerovanja tijekom brojnih stoljeća. Zadržane su rane forme jednako kao i one koje ih nasljeđuju. Zato je neizbježna pojava mnogih kontradikcija, ali one nisu uznemiravale Egipćanina jer on nikada nije ni pokušao sistematizirati svoje koncepcije o različitim bogovima u homogenu religiju. Otvoren nam je pristup govoriti o religijskim idejama, ali ne i o egipatskoj religiji. Pažljivo moramo imati na umu ovu činjenicu koja se nameće svakom tko tekstove istražuje bez predrasuda, što će čitatelj jasno zapaziti iz predočenih tekstova u ovoj knjizi. Uvijek se iznova egipatska religija pokušava uobličiti u dosljedan i čvrst sustav, a time se jednoj naciji pridaje nešto što nikada nije bilo njeno. Sve takve izvedbe, iako mogu izgledati briljantno, znanstvenik mora prepoznati kao neuspjeh. Zasnovane su na proizvoljnom izboru dijelova teksta koje je autor izabrao za podršku svojemu unaprijed stvorenom zaključku, dok istodobno u obzir ne uzima veći broj odlomaka i dijelova tekstova koji ne podržavaju takvu misao.

مَصر‎ [Maṣr] - Masr, kopt. Ⲭⲏⲙⲓ [Khēmi]; službeno Arapska Republika Egipat, arap.جمهوريّة مصر العربيّة, مصر), je država u severoistočnoj Africi.Deo egipatske teritorije, Sinajsko poluostrvo, nalazi se na području Azije.Egipat pokriva površinu od oko 1.001.450 km². Priča o Egipćanima, Religija drevnih Egipćana, Ptah-Hotep i Ke'gemini, "Knjiga mrtvih", Mudrost Hermesa Trismegista, Egipatska magija, Knjiga Tota Brajan Braun (Uskoro u našem izdanju) UVOD U drevna vremena su zemlju koja se danas zove Egipat ljudi što su živeli u tom delu Afrike zvali "Kam," sa značenjem „crn" ili „taman", a odnosilo se na tamnu […] Mitologija drevnih EGIPĆANA - Egipatska mitologijaEgipatska mitologija - Toteizam i verovanje u svete životinje su elementi na kojima se zasniva Egipatska mi... RELIGIJA DREVNIH EGIPĆANA - alfred wiedemann (100117438) - Egipatska religija ne sadrži samo najednostavnije forme kojima je narod doline Nila prikazao svoje bogove i ceremonije kojima ih je štovao nego i, usporedno s time, vjerovanja ka... Egipćani su većinom potomci drevnih Egipćana, populacije koja je bila naseljena u severoistočnoj Africi.

Blizu 4.000 arapskih konjanika zauzelo je Egipat i proširilo islam . Arapski doseljenici počeli su se mešati sa lokalnim stanovništvom, sklapajući bračne zajednice sa starosedeocima. Ideju za teoriju o porijeklu vrsta Darvin je pozajmio od drevnih Egipćana.

POVEZANE KNJIGE