Sretni kraljević

Sretni kraljević - Wilde, Oscar | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wilde, Oscar
DIMENZIJA
11,16 MB
NAZIV DATOTEKE
Sretni kraljević.pdf
ISBN
8098867644313

OPIS

Visoko iznad grada stajao je kip sretnog kraljevića. Djeca su rekla da je kao pravi anđeo. Jedna lasta koja je uveče krenula u Egipat, ostala je zato što je raljević zamolio da ostane i da mu pomogne. On joj je rekao da izvadi rubin iz njegovog mača i odnese siromašnoj majci. Sljedeću noć je opet zamoli da ostane i da izvadi njegove safirne oči i da odnese jednom mladiću koji piše komad za pozorišnu predstavu. Treću noć on je rekao lasti da skida s njega po jedan zlatni list i da raznosi siromašnima. Kada je došla zima lasta je uginula, a kraljevićevo srve je prepuklo. Sljedeće jutro gradonačelnik je vidio da je princ ružan, naredio da kip istope u livnici i da izdaju naredbu da pticama nije dozvoljeno umirati.

sretni kraljeviĆ otkriva sve najznaČajnije odlike wildeova Života l stila, raskoŠan izbor rijeČi, zanosan ritam reČenice, Žudnju za dalekim l egzotiČnim ... Besplatno preuzimanje/download lektira za osnovnu i srednju školu u PDF ili epub formatu. Stranica za popularizaciju knjige i čitanja. Sretni kraljević Sav je bio pozlaćen tankim listićima suhoga zlata, oči su mu bile dva sjajna safira, a veliki crveni rubin sjao je na dršku njegova mača.

BILJEŠKE O PISCU:Engleski književnik irskog podrijekla Oscar Wilde rođen je 1856.godine u irskom gradu Dublinu,školovao se na Oxfordu.Pisao je pjesme,romane i drame.Najznačajnija su mu djela:zbirka bajki Sretni kraljević i druge bajke,prvi put objavljena 1888.godine,roman Slika ... Sretni kraljević otkriva sve najznačajnije odlike Wildeova života i stila, raskošan izbor riječi, zanosan ritam rečenice, žudnju za dalekim i egzotičnim krajevima, liričnost i sjetu, suosječajnost i zajedljivost, razbarušenost i savršeno poznavanje književnog posla i književnosti. Sretni kraljević osvaja ljepotom glazbe riječi, ali i Wildeovim osjećajem za društvenu bijedu i ... Label: Jugoton ‎- LPY - 61179Format: Vinyl, LP Country: YugoslaviaReleased: 1978Genre: Non-Music, Children'sStyle: StoryCreditsAdapted By (Text) - Vladimir L... Tema: Sretni kraljević i lasta Ideja: Treba primjećivati duđu nesreću, pomagati ljudima i činiti dobra djela.

POVEZANE KNJIGE