Historijska čitanka 2

Historijska čitanka 2 - Jergović, Miljenko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jergović, Miljenko
DIMENZIJA
11,16 MB
NAZIV DATOTEKE
Historijska čitanka 2.pdf
ISBN
4288787804401

OPIS

Prva ukoričena Historijska čitanka objavljena je 2000. godine. Nakon nje je kolumna u Danima izlazila još nešto više od godinu dana. Ugasila se, iako tema nije bila iscrpljena. Ali jest autor. Još od prvih kolumni su u redakciju, te na moju zagrebačku i sarajevsku adresu, stizale čitateljske ispravke i nadopune, a katkad i pisma ispunjena prijekorom. Bilo je ljudi koji su smatrali da ružno i s podcjenjivanjem pišem o njihovim predratnim čaršijama, neki su u mojim pričama pročitali ironiju, mislili su da treba drukčije… U jednom tekstu povrijedio sam svoga mejtaškog obućara. Napisao sam da se njegova radnja nakon rata polako gasi. A on se trudio da je sačuva, i na kraju je radnju i održao, istu kakva je bila prije rata. Kada se izliže guma na peti, on i dalje sređuje stvar. A Sepetarevac je strm i opasan, pogotovo zimi. Taj je obućar prva i najbolja preventiva traumatološke klinike….

"S ovom knjigom dovršava se 'Historijska čitanka', projekt - kolumna započeta na stranicama sarajevskog magazina Dani, ubrzo nakon završetka rata. Bilježio sam činjenice vlastitoga sjećanja, predmete, situacije i događaje koji su pratili svakodnevicu posljednja dva desetljeća Jugoslavije i socijalizma. miljenko jergović HISTORIJSKA ČITANKA 2 Historijska čitanka 2 : + bonus track Tekstualna građa, tiskana .

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 56749 ... Drugi dio serijala sa 5 novih (bonus) priča poznatog pisca i novinara.

POVEZANE KNJIGE