San crnog kima

San crnog kima - Kamber, Rijad | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kamber, Rijad
DIMENZIJA
4,23 MB
NAZIV DATOTEKE
San crnog kima.pdf
ISBN
6747978521139

OPIS

Druga zbirka priča Rijada Kambera ‘SAN CRNOG KIMA’ donosi nam jedanaest priča kojima nas vodi na put oko svijeta kao sanjanom mjestu tolerancije i međureligijskog dijaloga i suživota. U naslovnoj priči ‘San crnog kima’ autor nam donosi viđenje aktualne migrantske krize iz pozicije jednog migranta koji zajedno sa svojom nećakinjom prelazi put od Egipta, preko Grčke i Austrije, do Njemačke susrećući se sa živopisnim likovima koji iskazuju i dobro i zlo u svojoj punoj snazi.

Med pojačava ljekovito djelovanje crnog kima i njegovu apsorpciju u organizmu. Kod bolesti uha, ulje crnog kima razrijeđeno s maslinovim uljem kapa se direktno u uho, a kod bolesti oka - nanosi se na oko. Da odmah bude jasno, crni kim rijetko kada ulazi u kozmetičke pripravke.

U novije vrijeme provedena su brojna znanstvena istraživanja u kojima je ispitan biološki učinak crnog kima, a uključuju antimikrobno, antioksidativno, antidijabetičko, antitumorsko, antiastmatsko, imunomodulatorno, protuupalno, kontraceptivno i brojna druga djelovanja. Pronađeno je osam studija u kojima je bilježen utjecaj crnog kima na razinu kolesterola u krvi. Tri studije s ukupno 37, 88 i 108 ispitanika izvješćuju o povoljnom učinku crnog kima na snižavanje ukupnog kao i LDL-kolesterola, a u jednoj od navedenih studija opaženo je i povećanje koncentracije 'dobrog', HDL-kolesterola. Ulje crnog kima je stolječima poznat lijek za mnoge bolesti.

POVEZANE KNJIGE