Ribe sredozemnog mora i atlantika leo

Ribe sredozemnog mora i atlantika leo - Debelius, Helmut | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Debelius, Helmut
DIMENZIJA
11,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Ribe sredozemnog mora i atlantika leo.pdf
ISBN
6616218060725

OPIS

Ovaj stručno-popularan vodič omogućava vizualnu identifikaciju riba i daje informacije o važnim biološkim činjenicama pojedinih riba. Dosadašnja stručna izdanja u Hrvatskoj bila su ograničena samo na ribe koje obitavaju ili povremeno zalaze u Jadransko more. Za pojedine vrste i obitelji riba nema hrvatskih naziva. Iz tog razloga uz latinske nazive pojedinih vrsta dani su i njemački i engleski. Od hrvatskih naziva, radi velikog broja lokalnih, uzeto je samo ono najraširenije. Knjiga će zadovoljiti svakog ihtiologa, ronioca, ribara i sportskog ribolovca u potrazi za točnim biološkim podacima. Priručnik je ilustriran vrlo kvalitetnim fotografijama iz prirodnog okruženja riba.

Impressum Rab : Ronilački centar Kron, 2001 . Ustanovljeno je da se,zbog prisutnosti jedne fizičke snage,nazvane "površinski napon",vode susjednih mora ne miješaju.Površinski napon, koji proizilazi iz različite gustine mora,gotovo poput zida sprečava međusobno miješanje voda.Voda Atlanskog okeana ima slanost koja je niža od 36,0%,a voda Sredozemnog mora ima procenat slanosti ... Ribe, rakovi, koljke i ostali ivi svijet Jadranskog podmorja; Neven Mili i ; Marjan tisak, 2006. Ribe Sredozemnog mora i Atlantika; Helmut Debelius; Andreas Kron d.o.o.

U ovoj kategoriji su sve vrste riba koje se mogu naći u Jadranskom moru Stranice u kategoriji »Jadranske ribe« Prikazano je 200 stranica u ovoj kategoriji, od ukupno 203. ... Autor knjige je poznati ihtiolog Helmut Debelius čiji opus obuhvaća 5 popularno znanstvenih izdanja morske flore i faune.

POVEZANE KNJIGE