Nastavljati put prema jaslicama

Nastavljati put prema jaslicama - Pruller-Jagenteufel, Veronika | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pruller-Jagenteufel, Veronika
DIMENZIJA
9,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Nastavljati put prema jaslicama.pdf
ISBN
4436394572456

OPIS

Autoricu ove knjige, bečku teologinju i pastoralnu asistenticu, pri pisanju je vodila misao da svoju vjeru i svoja pitanja, svoje traganje za Bogom te svoju obdarenost od Boga utemelji na, kako sama kaže, “osluškujućem dijalog s Biblijom i s kršćanskom tradicijom” tako da to i drugima postane prihvatljivo. Budući da je to, na svojevrstan način pokušavala i u radijskim emisijama, iz kojih je dijelom i nastala ova knjiga, temu je zaokružila tekstovima koji su donosili misli temeljene na izabranim biblijskim mjestima, svetačkim legendama i sličnim poticajima. Svakom tekstu je pod natuknicom “pozadina” pridodano ono što vrijedi znati o dotičnoj temi. Osim toga pridodane su i upute na teološke rasprave o njoj, a usto su dodani poticaji i impulsi “za produbljivanje” teme. Stoga će ovaj duhovni vodič biti od velike koristi za čitanje svakome tko dublje želi ući u to veliko i radosno otajstvo kršćanske vjere.

Kako se pripremiti za ovaj prijelaz, te što sve treba znati o karakteristikama i načinu komunikacije s djecom jasličke dobi i njihovim roditeljima, pročitajte u članku Marjory Keenan. Veit je star 11 mjeseci. Njegovi roditelji Mario i Irina Gaul traže za njega mjesto u jaslicama.

Impresum Zagreb : Kršćanska sadašnjost, 2009. Svaki put kad govorim pred jaslicama, pokušavam motriti Krista, Gospodina našega, kako u pelenama leži na slami: iako je On još dijete koje ne može ni govoriti, vidim Ga već kao učenjaka, kao učitelja. Moram na Njega tako gledati, jer od Njega trebam učiti.

POVEZANE KNJIGE