Biblija i Kuran

Biblija i Kuran - Gnilka,Joachim | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gnilka,Joachim
DIMENZIJA
11,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Biblija i Kuran.pdf
ISBN
5424563225880

OPIS

U ovoj knjizi autor, umirovljeni profesor novozavjetne egzegeze na Sveučilištu u Münchenu, uspoređuje Stari zavjet kao svetu knjigu Židova te Novi zavjet kao svetku knjigu kršćana s Kur’anom koji je sveta knjiga muslimana. On ne polemizira već polazi od činjenica. Analizira što Bibliju i Kur’an povezuje a što ih razdvaja bilo da je riječ o njihovoj povijesnoj pozadini ili o pojedinim teološkim temama kao što su slika o čovjeku i slika o Bogu, Muhamed i Isus, stvaranje i eshatologija. Svojom nepristranom analizom kršćanstva i islama Gnilka omogućuje jasan uvid u sličnosti i razlike, razbijajući klimu nagađanja i predrasuda.

"Ova Radosna vijest o Kraljevstvu propovijedat će se po svemu svijetu, svim narodima za svjedočanstvo, i tada će doći svršetak." (Matej 24,14) Kad sam jednog jutra izišla iz kuće, izgledalo mi je da je to jedan od onih tipičnih dana za kolportažu, ali kako je vrijeme prolazilo, postajala sam sve ... Analizira što Bibliju i Kur'an povezuje a što ih razdvaja - bilo da je riječ o njihovoj povijesnoj pozadini ili o pojedinim teološkim temama kao što su slika o čovjeku i slika o Bogu, Muhamed i Isus, stvaranje i eshatologija. Svojom nepristranom analizom kršćanstva i islama Gnilka omogućuje jasan uvid u sličnosti i razlike, razbijajući klimu ... Zagreb, (IKA) - Hrvatski prijevod knjige Joachima Gnilke "Biblija i Kur'an: Što ih povezuje, što razdvaja" u izdanju Kršćanske sadašnjosti predstavljen je 19.

Što ih povezuje, što razdvaja. Autori: Joachim Gnilka.

POVEZANE KNJIGE