O državi Božjoj 2 svezak

O državi Božjoj 2 svezak - Augustin, Aurelije | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Augustin, Aurelije
DIMENZIJA
9,48 MB
NAZIV DATOTEKE
O državi Božjoj 2 svezak.pdf
ISBN
1393767801304

OPIS

Tri sveska temeljnog djela sv. Augustina O državi Božjoj, koje je Kršćanska sadašnjost, u prijevodu Tomislava Ladana, počela objavljivati 1982., a završila 1996. godine, predstavljaju jedinstveni pothvat za hrvatsku vjeru i kulturu budući da se radi o prvome prijevodu toga kapitalnog djela na hrvatski jezik. Malo je, naime, koja knjiga zauzela takvo mjesto u povijesti naše civilizacije kao što je ovo djelo, a jedno od bitnih njegovih oznaka je da je ono u isti mah apologetsko i dogmatsko djelo koje se bavi trima temeljnim pitanjima: teologijom, filozofijom i politikom. O njemu su napisane stotine i stotine studija i radova te ono i dalje predstavlja referencijalnu točku za proučavanje triju navedenih disciplina. Knjige su opremljene odličnim uvodima ponajboljih teologa, filozofa, politologa i patrologa: Agostina Trape, Roberta Russela, Sergia Cotte, Domenica Gentilija i Tomislava Janka Šagi-Bunića.DRUGI SVEZAK

Od istog autora ... Knjigolov - online knjižara: Kršćanska sadašnjost, Aurelije Augustin, O državi Božjoj, svezak treći O Državi Božjoj III book. Read 2 reviews from the world's largest community for readers.

O djelu De civitate Dei postoji mnoštvo studija; ništa manji nisu problemi koje to djelo nameće: glede studija čitatelj će sebi stvoriti neku ideju prelistavajući opsežnu bibliografiju, a što se ... De civitate Dei (puni naslov: De Civitate Dei contra Paganos; doslovno: "O Državi Božjoj protiv pagana") je knjiga na latinskom jeziku koju je 420-ih objavio znameniti kršćanski teolog Aurelije Augustin u kojoj iznosi temelje kršćanske filozofije.Ta knjiga predstavlja najpoznatije Augustinovo djelo, koje je imalo značajan uticaj na dalji razvoj zapadne civilizacije. DISKREPANCIJA [STR. 50-64, SV.1, BROJ 1., TRAVANJ2000.] 1.

POVEZANE KNJIGE