Sedmerojezični rječnik

Sedmerojezični rječnik - Loderecker, Petar | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Loderecker, Petar
DIMENZIJA
4,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Sedmerojezični rječnik.pdf
ISBN
2795008193806

OPIS

Ovo je pretisak izdanja Sedmerojezičnog rječnika koji je sačinio i tiskao u Pragu 1605. godine praški benediktinac i enciklopedist Peter Loderecker. Rječnik je nastao na temelju Peterojezičnog rječnika Fausta Vrančića iz 1595. godine, a kojeg je Loderecker nadopunio češkim i poljskim jezikom. Lodereckerov rječnik sastoji se od dva dijela. Prvi je dio sedmojezični rječnik s latinskim kao polaznim jezikom, dok drugi čini šest dvojezičnih rječnika u kojima je latinski uvijek drugi jezik. Nama je svakako najzanimljiviji hrvatsko-latinski rječnik koji je zapravo prvi rječnik s hrvatskim kao polaznim jezikom. U Dodatku rječniku tiskano je nekoliko kraćih tekstova napisanih povodom izdavanja pretiska.

MARC zapis - ID: 5912 ... Sedmerojezični rječnik = Sedmijezyčny slovnik : prvotisak, Prag 1605 : pretisak i dodatak, Zagreb 2005. / Petar Loderecker.

Quick View. Hueber Worterbuch. Sedimentologija prijevod u rječniku hrvatski - ruski u Glosbe, online rječnik, besplatno.

POVEZANE KNJIGE