Moralni sudovi

Moralni sudovi - Baccarini, Elvio | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Baccarini, Elvio
DIMENZIJA
4,64 MB
NAZIV DATOTEKE
Moralni sudovi.pdf
ISBN
1683491382292

OPIS

Članak 1. (NN 67/18) (1) Ovim se Zakonom uređuje ustrojstvo, djelokrug i stvarna nadležnost sudova ako nije određena drugim zakonom, unutarnje ustrojstvo sudova, poslovi sudske uprave i ovlasti predsjednika suda, poslovi ravnatelja sudske uprave, zaštita prava na suđenje u razumnom roku ... Moralni sudovi, intuicija i mo...

To je svakako velika tragedija ali ne možemo o tom događaju dati moralni sud! Moralno možemo da vrednujemo samo postupke, a postupak zahteva postojanje NAMERE. Drugo, možemo smatrati da su moralni sudovi istiniti ili lažni isključivo u odnosu na ubjeđenja ili prakse pojedinaca, zajednica ili doba. Drugim riječima, ako je moral relativan u ovom drugom smislu onda istine o etičkim pitanjima ne postoje kao takve već samo u odnosu na neki društveni ili vremenski okvir. Naši se moralni sudovi moraju promijeniti u izraze klasne subjektivnosti, povijesnih okolnosti, ili (što je najbolje) osobnih preferencija.

POVEZANE KNJIGE