Hrvatske županije kroz stoljeća

Hrvatske županije kroz stoljeća PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
10,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatske županije kroz stoljeća.pdf
ISBN
8086566500833

OPIS

Budući da je našoj široj javnosti poznavanje povijesti županijskoga uređenja u pojedinim razdobljima prilično nedostatno, Zavod za hrvatsku povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu organizirao je 1992. godine u sklopu svojih znanstvenih tema okrugli stol sa zadaćom da se utvrdi i osvijetli višestoljetna povijest županija na tlu Hrvatske. U raspravi je sudjelovalo više naših istaknutih povjesničara te dva znanstvenika iz područja regionalne i političke geografije. Rezultati su predočeni u ovom djelu u devet znanstvenih priloga, a koji će korisno poslužiti svima koji žele podrobnije obavijesti o županijama od ranoga srednjeg vijeka do danas.

stoljeća, točnije 1527. godine kada je za vladara izabran Ferdinand Habsburški.

REGIONALNA SAMOUPRAVA REPUBLIKE HRVATSKE - ŽUPANIJE Županija je jedinica regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj čije Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Hrvatske županije kroz stoljeća autora . Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Klemenčić, Mladen (1996): Promjene upravno-teritorijalnog ustroja Hrvatske 1918-1992., u: Hrvatske županije kroz stoljeća (ur.

POVEZANE KNJIGE