Principi laparoskopske hirurgije

Principi laparoskopske hirurgije - Hasukić, Š. i saradnici | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hasukić, Š. i saradnici
DIMENZIJA
10,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Principi laparoskopske hirurgije.pdf
ISBN
5905317207464

OPIS

Metoda se izvodi pomoću endoskopskih instrumenata, koji se pod kontrolom kamere uvode i pomeraju u trbušnoj duplji kroz otvor formiran u trbušnom zidu. Iako je na sceni gotovo 100 godina, u ... Principi laparoskopske kirurgije .

Na teleskop je priključena videokamera te se na posebnom ekranu jasno prikazuju organi koji se nalaze unutar zdjelične šupljine. Ovakav ... Prednosti laparoskopske hirurgije u odnosu na otvorenu su: mali rezovi na trbuhu koji smanjuju bol i omogućavaju brži oporavak, kao i manji postoperativni ožiljci na koži, značajno manji postoperativni bolovi, smanjeno vreme trajanja operacije, smanjeno vreme trajanja operacije i vreme ležanja u bolnici posle operacije, kao i brži postoperativni oporavak i vraćanje radnim obavezama. Opšti principi Osnovni principi antirefluksne hirurgije (ARH) predstavlja obezbeđivanje doživotnog sprečavanja pojave refluksnih simptoma, bez razvoja komplikacija ili pojave drugih simptoma uzrokovanih operacijom. Razvoj laparoskopske hirurgije u zemljama u tranziciji - edukacija kadrova - organizacija rada - ekonomski aspekt - mediko legalni problemi Laparoskopska hirurgija - aktuelni trendovi - jednjak i želudac ...

POVEZANE KNJIGE