Industrijski odnosi u Hrvatskoj

Industrijski odnosi u Hrvatskoj - Bagić, D. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bagić, D.
DIMENZIJA
3,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Industrijski odnosi u Hrvatskoj.pdf
ISBN
3240223889432

OPIS

Knjiga se bavi analizom obilježja sustava industrijskih odnosa u Republici Hrvatskoj u komparativnoj perspektivi. Analizirajući dinamiku odnosa između sindikata, poslodavaca i države identificiraju se ključna obilježja hrvatskog sustava industrijskih odnosa te se ona uspoređuju s četiri idealno-tipska modela: anglosaksonski, korporativistički, mediteranski te tranzicijski.

a Hrvatska udruga poslodavaca se kontinuirano zalaže da troškovi poslovanja u Hrvatskoj budu manji ili barem jednaki onima u konkurentskim zemljama. To je područje našeg trajnog i sustavnog ... Najveći udio u prerađivačkoj industriji odnosi se na proizvodnju prehrambenih proizvoda, koja čini preko 13 posto ukupne industrijske proizvodnje, a koja je u siječnju ostvarila godišnji rast od 16,7 posto", navode analitičari RBA.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . Industrijski odnosi u Hrvatskoj : društvena integracija ili tržišni sukob / Dragan Bagić.

POVEZANE KNJIGE