Dječji rad

Dječji rad - Vinković,Mario | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vinković,Mario
DIMENZIJA
8,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Dječji rad.pdf
ISBN
3269553629906

OPIS

Intenzivan razvoj međunarodnih organizacija univerzalnog, regionalnog i specijaliziranog karaktera te njihove aktivnosti usmjerene na zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda obilježili su proteklo stoljeće. Dalekosežne posljedice svjetskih ratova, nastale političke okolnosti i pokušaji stvaranja novoga, pravednijeg svjetskog poretka rezultirali su kreiranjem i usvajanjem niza međunarodnih dokumenta, prvorazrednog pravno-političkog značaja. Zaštita prava djeteta i postupno profiliranje radnih standarda, nakon početnih aktivnosti u šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, svoju ekspanziju doživljavaju krajem osamdesetih i poglavito u devedesetim godinama. Najvažniju ulogu pri tome imaju Ujedinjeni narodi, donošenjem Konvencije o pravima djeteta 1989. godine, a potom i Međunarodna organizacija rada, koja se sustavno zalaže za promicanje i precizno definiranje radnopravnih standarda i normativnu djelatnost usmjerenu k donošenju Konvencije br. 138 o najnižoj dobi za zapošljavanje, Konvencije br. 182 o zabrani i trenutnim djelovanjima za ukidanje najgorih oblika dječjeg rada, ali i pripadajućih rekomandacija (preporuka) posvećenih njegovu smanjivanju, odnosno iskorjenjivanju.

Panorama Veliki problem Kakaovac koji se bere u Africi zadovoljava 70% svjetske potražnje za čokoladom. A znate li tko ga bere? Petogodišnjaci! Piše M.P.

Panorama Veliki problem Kakaovac koji se bere u Africi zadovoljava 70% svjetske potražnje za čokoladom. A znate li tko ga bere? Petogodišnjaci! Piše M.P.

POVEZANE KNJIGE