Naša kuća gori

Naša kuća gori - Winter, Jeanette | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Winter, Jeanette
DIMENZIJA
4,60 MB
NAZIV DATOTEKE
Naša kuća gori.pdf
ISBN
6256240044220

OPIS

“Nikad nisi premalen da nešto promijeniš.” Greta Thunberg Naša se klima mijenja. Naš se planet zagrijava. Hoćemo li nešto poduzeti da to zaustavimo dok još nije kasno? To se pita jedna hrabra djevojčica koja nadahnjuje cijeli svijet. Greta Thunberg imala je petnaest godina kad je jednog jutra izostala s nastave kako bi štrajkala zbog klimatskih promjena ispred zgrade švedskog parlamenta u Stockholmu. Njezin usamljeni poziv na djelovanje 20. kolovoza 2018. pretvorio se u dječji pokret koji je prerastao u školske štrajkove petkom u brojnim zemljama, a svjetski vrhunac doživio je u petak, 15. ožujka 2019. „Kad sam čula njezine govore, osjetila sam da Greta govori i u moje ime. A meni je osamdeset godina.“ Jeanette Winter

Malena Ernman, Greta Tunberg, Beata Ernman, Svante Tunberg. Greta Tunberg je sa svojom porodicom napisala ovu izuzetnu knjigu koja govori o tome kako su započeli globalni klimatski pokret.

Naš je zadatak i obaveza da damo podršku i pokažemo solidarnost s aktivistima i domorodcima. Naša kuća gori Ovo je najtoplija decenija od početka merenja temperature vazduha od 1850. godine koja, najverovatnije, na globalnom nivou tokom sledećih pet godina biti veća od proseka za 1.5 C.

POVEZANE KNJIGE