Pod zmajevom stijenom

Pod zmajevom stijenom - Geiger, Arno | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Geiger, Arno
DIMENZIJA
12,27 MB
NAZIV DATOTEKE
Pod zmajevom stijenom.pdf
ISBN
7455319473856

OPIS

Veit Kolbe mladi je njemački vojnik koji nakon ranjavanja u Rusiji odlazi na dopust u Mjesečevo Jezero u podnožju planine Drachenwand – Zmajeve stijene. Dok saveznički avioni svakodnevno bombardiraju neprijateljske gradove, bolno svjestan izgubljene mladosti i apsurdnosti rata, Veit liječi svoje rane i traume, našavši potporu u prijateljstvu s Margot koje ubrzo prerasta u ljubav.U dnevničkim zapisima Veitove se noćne more i strahovi od ponovna poziva na ratište izmjenjuju s događajima u malome mjestu, gdje ozračje kraja rata sve više ostavlja traga na njegovim stanovnicima.

Naziv originala: Unter der Drachenwand. Broj stranica: 339 „Mojega suvozača ubila je granata koja je mene ranila.

Kaos Drugoga svjetskog rata, koji je za Njemačku već očito izgubljen, ali nikako da završi i - neizvjesnost budućnosti… Roman je alegorija tragedije ljudskog roda i duboka osuda fašizma u svim njegovim aspektima. U Njemačkoj sam, pod Zmajevom stijenom, gdje je Hajnrih Hajne nadahnuto napisao Lorelaj a pomodni turisti devetnaestog stoljeća počeli da padaju u nesvijest od romantike i ljepote ove brdovite doline. I ja sam pomodna - hitno moram napuniti mobitel, kako bih znala doći u hotel u samom podnožju Zmajeve stijene.

POVEZANE KNJIGE