Disanje u mramor

Disanje u mramor - Černiauskaite, Laura Sintija | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Černiauskaite, Laura Sintija
DIMENZIJA
10,76 MB
NAZIV DATOTEKE
Disanje u mramor.pdf
ISBN
4382361786225

OPIS

NAGRADA EUROPSKE UNIJE ZA KNJIŽEVNOST: „Disanje u mramor“ poetska je i mračna priča o ljubavi i nasilju, o umjetnosti i vezama, obmani i smrti, o obitelji koja se raspada i ženi dovedenoj na rub bezumlja. Ova tragična, poetska priča, iako nevelika opsegom, uspjela je u svoje stranice utkati mnoge osjetljive teme poput ljubavi, samoubojstva, izdaje, bolesti djeteta, alkoholizma, ubojstva te unutarnjeg konflikta jedne umjetnice. Ovaj veličanstveni roman, s razlogom okrunjen Nagradom Europske unije za književnost 2009. godine, ekraniziran je u višestruko nagrađivani istoimeni film. Naklada Ljevak s ponosom ga predstavlja u prijevodu Mirjane Bračko. Umjetnica Izabela sa suprugom Liudasom i sinom Gailiusom živi na osamljenom imanju na selu. Iako joj sin boluje od epilepsije, Izabela uspijeva uvjeriti Liudasa da usvoje šestogodišnjeg Ilju, povučenog i problematičnog dječaka iz doma za nezbrinutu djecu. No, uskoro će postati jasno kako se Ilja nikako ne uklapa u njihov svijet. Dok im se obitelj počinje raspadati, sudbonosna će odluka dovesti do niza kobnih događaja te naposljetku i do – tragedije. „Knjiga toliko puna emocija da osjećate njene likove kako vam dišu za vrat dok je čitate.“ — Ugne Barauskaite, No Men, No Cry, Suvremena ženska litavska proza „Mlada autorica otkriva, s iznimnim talentom, neke od aspekata ženske psihe koji su do sada jedva bili obrađeni u litavskoj književnosti.“ — Jurate Sprindyte, The Vilnius Review

Uglavnom je bezopasna, npr. kod tjelesne aktivnosti.

'Disanje u mramoru' je mučna priča o svakovrsnom, pa i seksualnom zlostavljanju, o svakom psihičkom stanju koje nije 'normalno', a društvenu mu važnost daje jedna od najmračnijih tema u litavskom društvu - samoubojstvo. Ja sam iz zraka nastala iznimka.

POVEZANE KNJIGE