Nevidljivi život Euridice Gusmao

Nevidljivi život Euridice Gusmao - Batalha, Martha | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Batalha, Martha
DIMENZIJA
7,49 MB
NAZIV DATOTEKE
Nevidljivi život Euridice Gusmao.pdf
ISBN
9893976617947

OPIS

Uzbudljiva priča o Eurídice i Guidi, dvjema odvažnim i upornim ženama koje će, u pokušaju da se izbore za emancipaciju u patrijarhalnom brazilskom društvu 1940-ih godina, vrlo brzo shvatiti da su sreća i ispunjenje za kojima žude skriveni na mjestima o kojima dotad nisu ni sanjale. Nevidljivi život Eurídice Gusmăo debitantski je roman brazilske autorice Marte Batalhe iz 2016. godine koji je ostvario veliki međunarodni uspjeh kod publike i kritike, a prema romanu je snimljen i film, premijerno prikazan 2019. na filmskom festivalu u Cannesu. U romanu se pripovijeda o životu sestara Euridice i Guide u Rio de Janeiru četrdesetih godina dvadesetog stoljeća, u vrijeme kad su se žene u Brazilu tek trebale izboriti za svoja prava. Potisnute u oblast doma i kućanskih poslova, žene su bile „nevidljive“ kako u brazilskoj književnosti tako i u društvu. Marta Batalha pokušava ispraviti tu nepravdu stvarajući galeriju dojmljivih ženskih likova kao što su Euridice i Guida Gusmao, Zelia, Ana, Das Dores i Eulalia, ali i ispisujući fascinantnu kroniku brazilskog društva tih godina i mačizma koji je u njemu vladao.

Autor: Extravagant Redakcija 19 veljače, 2020. 19 veljače, 2020 0 komentara.

U romanu se pripovijeda o životu sestara Euridice i Guide u Rio de Janeiru ... Nevidljivi život Eurídice Gusmão, Martha Batalha. Objavio anauciteljicacita 26.

POVEZANE KNJIGE