Mediji, tekst, kultura

Mediji, tekst, kultura - Majdenić, Valentina | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Majdenić, Valentina
DIMENZIJA
4,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Mediji, tekst, kultura.pdf
ISBN
8858539551414

OPIS

Od postanka čovječanstva potreba za komunikacijom jedna je od najvažnijih ljudskih potreba. Razdoblje od komunikacije spiljskim crtežima i ritualima do komunikacije mobitelima i računalima obilježile su brojne informacijsko-komunikacijske revolucije koje su značajno mijenjale ljudski život. Vrijeme u kojemu živimo opravdano se može smatrati pravim medijskim dobom jer je ljudska svakodnevnica danas gotovo nezamisliva bez brojnih medija masovne komunikacije: knjige, tiska (novine, časopisi), filma, televizije, radija te nosača zvuka i slike. Knjiga MEDIJI | TEKST | KULTURA sastoji se od deset poglavlja u kojima autorica definira i analizira neke od medija masovne komunikacije: tisak (dječje časopise i stripove), slikovnice, filmove (animirane, igrane i dokumentarne), radio i televiziju, dječje igrokaze te na kraju donosi primjere kulturnih događaja u Hrvatskoj i to onih koji su namijenjeni djeci mlađe školske dobi. Knjiga MEDIJI | TEKST | KULTURA upotpunjena je relevantnom teorijskom literaturom, a namijenjena je studentima, doktorandima, učiteljima i nastavnicima.

Besplatna dostava za narudžbe iznad 200 kn; Knjiga 'Mediji, tekst, kultura' Valentine Majdenić sastoji se od deset poglavlja u kojima autorica definira i analizira neke od medija masovne komunikacije: tisak (dječje časopise i stripove), slikovnice, filmove (animirane, igrane i dokumentarne), radio i televiziju, dječje igrokaze te na kraju donosi primjere kulturnih događaja u Hrvatskoj i to onih koji su namijenjeni djeci mlađe ... Zagreb : Naklada Ljevak, 2019. - Lokacija: Knjižnica i čitaonica ˝Fran Galović˝ Koprivnica KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.

Termin mediji se počeo koristiti 1920 tih godina sa proširenjem prisustva radija i novina koje su te decenije počele da dostižu daleko veću javnost (na državnim nivoima). Negativne konotacije medija se vežu uglavnom za stvaranje kulture društvenog ... Jezik, mediji i kultura Virtuelna tabla za predmet Jezik, mediji i kultura.

POVEZANE KNJIGE