Plavetnilo

Plavetnilo - Lunde, Maja | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lunde, Maja
DIMENZIJA
12,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Plavetnilo.pdf
ISBN
7751118688265

OPIS

Od hit-autorice Povijest pčela i Snježne sestre, Norvežanke Maje Lunde, dolazi nam druga nevjerojatna priča o čovječanstvu, prirodi i nadolazećim klimatskim problemima. „Maja Lunde piše beskompromisno i uspijeva privući široki krug publike. Njeni romani pročitaju se u jednom dahu, a potom se o njima dugo razmišlja – o životu, svijetu i budućnosti.“ – Annette Orre, Littkritikk.no Godina je 2017. i Signe, kojoj je šezdeset i sedma, odlučuje se otisnuti na put svojim brodom Plavetnilo, od Norveške do Francuske, pritom se sjećajući vlastitoga života, aktivizma i velike i nesretne ljubavi prema Magnusu s kojim se želi još jedanput suočiti. David i Lou su otac i kći koji žive u ratom i sušom poharanoj Francuskoj u 2041., usred sukoba između sjevera i juga Europe, ponajviše generirana nestankom vode. Dok pokušavaju preživjeti i čekajući drugu polovinu svoje obitelji, duboko na kopnu pronalaze napušteni brod. Njihovo putovanje ispreplest će se s onim koje je toliko godina prije njih poduzela Signe, tvoreći inspirativnu i duboko dirljivu priču o snazi prirode i nesalomljivosti ljudskog duha. Nakon Povijesti pčela, Plavetnilo je drugi dio autoričina četverodijelnog ciklusa o temeljnim egzistencijalnim temama s kojima se suočava suvremeni svijet. Labavo povezani romani o specifičnim klimatskim problemima u sebi sadrže po jedan središnji motiv: insekte, vodu, životinje i biljke. Romani se sastoje od ulančanih pripovjednih linija koje istražuju čovjekovo ponašanje u prirodi i posljedice koje ostavlja, na taj način otvarajući plodne teme za raspravu: što možemo učiniti, što je važno u životu, kamo idemo? Plavetnilo, međunarodni bestseler objavljen u dvadeset zemalja, nominiran za Nagradu norveških knjižara, spektakularan i dirljiv, Naklada Ljevak predstavlja u prijevodu Anje Majnarić. „Ako nekim čudom uspijemo spasiti planet od nas samih, bit će to zbog ovakvih prekrasnih knjiga golema srca, koje nas tjeraju da shvatimo razornu cijenu našeg trenutnog klimatskog djelovanja. Ne samo posljedice diljem svijeta, već i one koje pogađaju nas ljude. Moćno i uzbudljivo.“ – Sam J. Miller, autor romana Blackfish City nagrađenog priznanjem Nebula„Liričan, atmosferičan i jezivo proročanski, Plavetnilo je moja omiljena vrsta spekulativne fikcije. Lunde stručno objedinjuje i upozorenje i prekrasno književno djelo o ljubavi i preživljavanju koje će vas natjerati da počnete čeznuti za kišom.” – Christina Dalcher, autorica bestselera Vox „Dvije priče o utjecaju klimatskih promjena međusobno se susreću u ovom promišljenom i napetom romanu… Obje polovice priče uvjerljivo su detaljizirane i tiho dirljive, a Lunde ih postupno i nenametljivo spaja do moćnog završetka.“ – Kirkus Reviews

EUdict (European dictionary) is a collection of online dictionaries for the languages spoken mostly in Europe. These dictionaries are the result of the work of many authors who worked very hard and finally offered their product free of charge on the internet thus making it ... Osim što svaki kraj znači i novi početak, nova godina i mjesec siječanj uvijek donose i nadu, nove odluke, ali i znatiželju za budućnost prigrljenu vlastitim snovima i lijepim vizijama.

redatelja Luca Bessona Veliko plavetnilo - Dugogodišnji prijatelji se susreću kao suparnici na ronilačkom natjecanju - Pogledajte video i opis za film Veliko plavetnilo (LE GRAND BLEU) SADRŽAJ. Sebastian (Chris Carmack) i Dana (Laura Vandervoort) angažirani su istražiti dubine oceana i pronaći Kolumbovo potopljeno blago.

POVEZANE KNJIGE