Umijeće izbora u svijetu preobilja

Umijeće izbora u svijetu preobilja - Blaskar, Michael | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Blaskar, Michael
DIMENZIJA
5,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Umijeće izbora u svijetu preobilja.pdf
ISBN
8682141237791

OPIS

Nudi li nam se danas mnogo više informacija i proizvoda nego što nam uistinu treba? Čemu služe golemi mobilni arhivi u našim džepovima krcati podacima, dostupni svake sekunde? Nudi li nam se obilje hrane, odjeće, lijekova i energenata u čiju kvalitetu nismo sigurni? Je li golema mogućnost izbora prednost ili opterećenje? Znamo li uopće birati u novonastalom preobilju svega? Odgovore na takva pitanja daje mladi londonski nakladnik i erudit Michael Bhaskar u Umijeću izbora u svijetu preobilja.Bhaskar razmišlja kako organizirati život i kako donositi dobre odluke u svijetu preopterećenom informacijama i, uopće, najrazličitijim potrebnim i manje potrebnim dobrima. U doba pretjeranog preobilja, to nije pitanje pojedinačne odluke ili poslovne strategije, već način da se u život unese više smisla. Ako je, a je, u posljednje dvije godine proizvedeno više podataka nego u cijeloj povijesti, onda bogatstvo više nije u množini informacija ili proizvoda nego u uspješnom biranju. Ne u gomilanju i sve većoj proizvodnji, nego u selekciji – u znanju o vrednovanju, o izboru najboljeg i o skrbi za najboljeg. Umijeće izbora knjiga je o dobrim izborima i stvaranju novog smisla u sve većem i amorfnijem mnoštvu svega – što je za Bhaskara nova učinkovita životna, ali i poslovna strategija.Umijeće izbora u svijetu preobilja: o odabiru i skrbiza sada je jedina monografija koja znanstveno pristupa problemu prekomjerne proizvodnje autorskih sadržaja što otežava, a katkad i onemogućuje kvalitetan izbor. Kako navodi sam autor: “Dvjesto smo godina živjeli u svijetu koji veliča kreativnost, cijeni rast iznad svega ostalog, neumitno povećava produktivnost i uvijek želi više: više ljudi, više resursa, više podataka, više svega. Međutim, svakim je danom sve jasnije da smo pretrpani.“ Namijenjena je, i pomoći će svima koji se već bave industrijama kulture (nakladništvo, film, glazba, videoigre itd.), ali podjednako je mogu koristiti i studenti budući da je napisana jasno i koncizno i da donosi mnoštvo praktičnih primjera. prof. dr. sc. Miha Kovač (iz recenzije)

"Umijeće izbora u svijetu preobilja: o odabiru i skrbi" za sada je jedina monografija koja znanstveno pristupa problemu prekomjerne proizvodnje autorskih sadržaja što otežava, a katkad i onemogućuje kvalitetan izbor. U doba pretjeranog preobilja, to nije pitanje pojedinačne odluke ili poslovne strategije, već način da se u život unese više smisla 'Umijeće izbora u svijetu preobilja: o odabiru i skrbi' za sada je jedina monografija koja znanstveno pristupa problemu prekomjerne proizvodnje autorskih sadržaja što otežava, a katkad i onemogućuje kvalitetan izbor. Bhaskar razmišlja kako organizirati život i kako donositi dobre odluke u svijetu preopterećenom informacijama i, uopće, najrazličitijim potrebnim i manje potrebnim dobrima. U doba pretjeranog preobilja, to nije pitanje pojedinačne odluke ili poslovne strategije, već način da se u život unese više smisla.

149,00 kn. Kupi! Digitalna demencija - Kako mi i naša djeca silazimo s uma Manfred Spitzer.

POVEZANE KNJIGE