Zašto je Marx bio u pravu, 2. izdanje

Zašto je Marx bio u pravu, 2. izdanje - Eagleton, Terry | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Eagleton, Terry
DIMENZIJA
12,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Zašto je Marx bio u pravu, 2. izdanje.pdf
ISBN
3752831171785

OPIS

Komunistički manifest smatra se jednim od najutjecajnijih tekstova u posljednja dva stoljeća. Marx je svojom bujnom i beskompromisnom kritikom kapitalizma preobrazio naše shvaćanje povijesti čovječanstva. Je li marksizam, u jeku današnje razorne financijske krize, tek puka relikvija iz nekoga drugog doba? U svojoj polemičkoj i kontroverznoj knjizi, Terry Eagleton bavi se predrasudom kako je marksizam mrtav i kako je s njim gotovo. Uzimajući deset najčešćih prigovora marksizmu (dovodi do političke tiranije, sve svodi na ekonomiju, utjelovljuje oblik historijskog determinizma i sl.), Eagleton u analizama svake od tih kritika pokazuje kako su one tek bijedna travestija izvorne Marxove misli. U svijetu u kojem su velike krize iz temelja uzdrmale kapitalizam, knjiga Zašto je Marx bio u pravu podjednako je nužna i pravodobna kao što je odvažna i smiona. Ova knjiga nastala je iz jednostavne i neobične pomisli: Što ako su najpoznatiji prigovori Marxovu djelu naprosto pogrešno postavljeni? Ili su, ako već ne u cijelosti, barem u većini slučajeva pogrešni? Time ne želim sugerirati da Marx nikad nije pogriješio. Nisam od one vrste ljevičara koji pobožnodeklamiraju kako je sve podložno kritici, a onda, nakon što ih se pita da navedu tri glavna prigovora Marxu, zapadnu u mračnu šutnju. Iz ove knjige trebalo bi biti jasno vidljivo da i sam gajim neke sumnje prema njegovu djelu. Ali Marx je u svoje vrijeme bio u pravu oko puno važnih pitanja tako da se čini razumnim opisom kad se netko nazove marksistom. Nijedan sljedbenik Freuda ne drži kako je Freud bio nepogrešiv, isto kao što ni ljubitelj Alfreda Hitchcocka ne opravdava baš svaki redateljev kadar ili repliku iz scenarija. Neću nastojati Marxove ideje prikazati kao savršene, već kao uvjerljive. Da bih to dokazao, u ovoj knjizi razmatram deset glavnih prigovora Marxu, kronološki neovisno o njihovoj važnosti, i pokušavam ih jedan po jedan odbaciti. U tom procesu također nastojim pružiti jasan i pristupačan uvid u njegovu misao za one koji nisu upoznati s njegovim djelima.

Marx je svojom bujnom i beskompromisnom kritikom kapitalizma preobrazio naše shvaćanje povijesti čovječanstva. Eagletonova knjiga Zašto je Marx bio u pravu frapantni je primjer marksističkog ideološkog relikta u suvremenome postmodernom društvu. U toj knjizi autor drži da je Komunistički manifest jedan od najutjecajnijih tekstova u posljednja dva stoljeća, te da je Marx svojom bujnom i beskompromisnom kritikom kapitalizma preobrazio „naše ... „Povijest svih dosadašnjih društava jest povijest klasnih borbi." Karl Marx.

Marxov Komunistički manifest smatra se jednim od najutjecajnijih tekstova u posljednja dva stoljeća.On je svojom bujnom i beskompromisnom kritikom kapitalizma ... U svetu u kojem je kapitalizam uzdrman u svojim korenima zahvaljujući velikim krizama, knjiga Zašto je Marks bio u pravu je neophodna i aktuelna jednako onako kao što je hrabra i iskrena. Napisana s tipičnim Igltonovim humorom i jasnoćom, ova knjiga će privući široku publiku, van akademskih krugova. ZAŠTO JE MARX BIO U PRAVU!!!!!1 U samoj prirodi kapitalizma je da isprepleće razlike,urušava hijerarhije i mješa najraznolikije oblike života na zbrkan način.Nijedan oblikživota nije u većoj mjeri hibridan i pluralistički.K ad dolazi do pitanja koga se treba zapravo izrabljivati ,sustav je egalitaran na način dostojan divljenja.On je antihijerarhijs ki ustrojen poput najžešćeg ... U novoj nagradnoj igrij možete osvojiti knjigu "Zašto je Marx bio u pravu" Terryja Eagletona, poznatog teoretičara koji se bori s marginalizacijom Marxova značenja Marx je svojom beskompromisnom kritikom kapitalizma preobrazio naše shvaćanje povijesti čovječanstva, a njegov se "Komunistički ... Autor: Ivan Hrstic Ali Marx je u svoje vrijeme bio u pravu oko puno važnih pitanja tako da se čini razumnim opisom kad se netko nazove marksistom.

POVEZANE KNJIGE