Priručnik za spremačice

Priručnik za spremačice - Berlin, Lucia | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Berlin, Lucia
DIMENZIJA
3,21 MB
NAZIV DATOTEKE
Priručnik za spremačice.pdf
ISBN
1717127386558

OPIS

Da bi mogla uzdržavati djecu,Lucia Berlin radila je najrazličitije poslove: bila je medicinska sestra, spremačica, bolnička administratorica, profesorica u gimnaziji. U tom je razdoblju imala velikih problema s alkoholizmom, ovisnošću, neuspješnim odvikavanjima… Sav taj buran život: ljubavi, zlostavljanja, bolesti, patološki odnosi u obitelji i zajednici, ovisnost i odvikavanja od alkohola pretočeni su u ove autobiografske priče koje su tek posthumno, jedanaest godina poslije njezine smrti, doživjele priznanje književne javnosti. Već u drugom tjednu od objavljivanja, zbirka priča Priručnik za spremačice dospjela je na listu bestselera New York Timesa, a broj prodanih primjeraka nadmašio je ukupnu prodaju svih dotadašnjih izdanja. Prvu zbirku, Angelova praonica, objavila je tek 1981., iako su priče većim dijelom pisane tijekom šezdesetih godina prošloga stoljeća. Priručnik za spremačice zbirka je koja daje najcjelovitiji presjek njezina književnoga stvaralaštva.

Do 2000. godine predavala je kreativno pisanje na Sveučilištu u Coloradu, kada je umirovljena.

Lucia Berlin: Priručnik za spremačice Izdavač: Naklada OceanMore. Prevela s engleskog: Vjera Balen-Heidl Priručnik za spremačice zbirka je koja daje najcjelovitiji presjek Berlinina književnoga stvaralaštva.

POVEZANE KNJIGE