Antologija pjesništva otoka Krka

Antologija pjesništva otoka Krka - Ivanišević,Katica | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ivanišević,Katica
DIMENZIJA
10,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Antologija pjesništva otoka Krka.pdf
ISBN
5040232989875

OPIS

U Nakladi Lukom izašla je ‘Antologija pjesništva otoka Krka‘ koju je uredila Katica Ivanišević. Antologija sadrži ukupno 225 pjesama 42 autora. Većina ih je zastupljena sa po 6 pjesama karakterističnih za svaki pojedinačni opus, a svaki je pjesnik predstavljen kratkom relevantnom biografijom i ulomcima iz osvrta i recenzija na njegovo djelo. U knjizi se javljaju svi pjesnici koji su pisali pjesme u prošlosti i danas, od Frana Krste Frankopana i Josipa Alberta Petrisa do suvremenih pjesnika. Antologija pokriva cijelo područje otoka Krka, od Omišlja do Baške. Riječ je o prvom sabiranju cjelokupnog pjesništa nastalog i vezanog uz otok Krk i njezinog predstavljanja javnosti. U opusu pjesnika koji su zastupljeni u ovoj knjizi, sadržana je problematika otoka, njegova struktura, narav ljudi koji žive na njemu okruženi sa svih strana morem. Napomenimo da dosad još nije napravljen niti jedan pregled ili antologija djela svih pjesnika koji su rođenjem, životom, radom i stvaralaštvom vezani uz otok. Tako je ‘Antologija pjesništva otoka Krka’ koja je plod višegodišnjeg istraživanja prof. emeritus Katice Ivanišević, u tome prva.

listopada 2014. godine, priređeno je predstavljanje Antologije pjesništva otoka Krka urednice prof.

listopada 2014. godine u Velikoj vijećnici Grada Krka s početkom u 19.00 sati. U Nakladi Lukom izašla je 'Antologija pjesništva otoka Krka' koju je uredila Katica Ivanišević.Antologija sadrži ukupno 225 pjesama 42 autora.

POVEZANE KNJIGE