Sanjao sam slonove

Sanjao sam slonove - Đikić, Ivica | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Đikić, Ivica
DIMENZIJA
12,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Sanjao sam slonove.pdf
ISBN
7303331371956

OPIS

Kriminalci, emigranti, špijuni, državni odvjetnici, ratni zločinci, povratnici, političari i slonovi, svi su oni u romanu “Sanjao sam slonove” Ivica Ðikića sastavni dio panoptikuma (muzej voštanih figura, prema B. Klaiću) koji traje kroz nanose vremena i prostora– od sedamdesetih od kraja devedesetih prošloga stoljeća i od Frankfurta do Zagreba. Drugi roman Ivice Ðikića (1977.) “Sanjao sam slonove” pripovijest je o patološkoj isprepletenosti svijeta tajnih službi i politike s nestalnom privlačnošću organiziranog kriminala, tipičnog patološkog društvenog fenomena. Konstatirajući zlokobnu međuovisnost različitih društvenih slojeva Ðikić ispisuje veliku literarnu društvenu studiju o traumatičnim hrvatskim vremenima i karakterima, i takav roman danas naprosto mora biti kriminalistički. Umjesto eventualne romantizacije jednog vremena, Ðikić pripovijeda o pomutnji, strahu i kaosu u kojima sudbine protagonista neizbježno tonu u tragiku, i istovremeno dubinski sondira motivaciju likova, dopuštajući im i strast i opijenost uspjehom, slavom, ratnim pobjedama i zločinima. Špijuni, odvjetnici, emigranti, kriminalci iudbaši su u romanu “Sanjao sam slonove” demonski povezani u neuhvatljivoj spirali velikog tragičnog Događaja.

Probudio sam se taman kad je počinjao večernji Dnevnik. Predugo sam spavao.

Klaiću) koji traje kroz nanose vremena i prostora - od sedamdesetih od kraja devedesetih prošloga stoljeća i od Frankfurta do Zagreba. "Sanjao sam slonove" funkcionira na dvije osnove razine. Jedna od njih razina je romana s ključem, koja ne nudi puno više od novinarskog senzacionalizma, a druga je razina kriminalističkog romana.

POVEZANE KNJIGE