Čovjek zvan hrabrost

Čovjek zvan hrabrost - Portis, Charles | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Portis, Charles
DIMENZIJA
5,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Čovjek zvan hrabrost.pdf
ISBN
8978575841816

OPIS

Američki pisac Charles Portis je sasvim sigurno jedan od najboljih humorista današnjice. Njegov najslavniji roman, Čovjek zvan hrabrost,po prvi puta objavljen 1986., postao je predloškom zaistoimeni film braće Coen s Jeffom Bridgesom i Mattom Damonom u glavnim ulogama. Čovjek zvani hrabrost je priča o četrnaestogodišnjakinji Mattie Ross kojoj je Tom Chaney ubio oca zbog konjai 150 dolara. Ona napušta svoj dom da bi osvetila oca i zato angažira ozloglašenog federalnog šerifa Roostera Cogburnate oni zajedno kreću u potragu za ubojicom na opasnom indijanskom teren. Poputglavne junakinje, i roman Čovjek zvani hrabrost je direktan, zabavan i beskompromisan.

u 17:10 Pula film festival ima novi termin; 15.07.2020. u 15:06 Pulski filmski festival ogođen za početak rujna; 01.07.2020.

Vrgoračka satnija, koja je u Domovinskom ratu bila u sastavu Četvrte bojne Četvrte gardijske brigade, u godinu i pol dana ostade bez svojih najboljih boraca. "Čovjek zvan Hrabrost" snažna je priča o osveti i odvažnosti smještena u netrpeljivi i nepredvidivi Divlji zapad gdje je pravda jednostavna, a milost rijetka pojava. Mattie Ross (Hailee Steinfeld) odlučna je osvetiti očevu smrt tako što će uloviti Toma Chaneyja (Josh Brolin), čovjeka koji ga je ubio zbog dva grumena zlata. Čovjek zvan Hrabrost, HRT1, subota, 21.45 sati Kad joj je odmetnik Tom Chaney hladnokrvno ubio oca i pobjegao, četrnaestogodišnja Mattie odlučila je privesti ga pravdi.

POVEZANE KNJIGE