Film i fotokemiska obrada u radiologiji

Film i fotokemiska obrada u radiologiji - Klanfra | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Klanfra
DIMENZIJA
7,93 MB
NAZIV DATOTEKE
Film i fotokemiska obrada u radiologiji.pdf
ISBN
4987997562954

OPIS

Predgovor; Uvod; Povijest fotografije; Struktura filma; Fotoefekt i latentna slika; Radiološki i fotografski filmovi; Vrste filmova u radiologiji; Senzitometrijske karakteristike filma; Proizvodnja i pakiranje foto materijala; Odlaganje, čuvanje i upotreba foto materijala; Tamna komora; Kemijska obrada filma; Strojna kemijska obrada radiološkog filma; Automatska mješalica fotografskih otopina; Suhi postupak obrade eksponiranog filma; Povrat srebra; Artefakti; Leksikon; Literatura

Nastajanje rendgenske slike 16. Rendgengeometrija i projakcioni efekti 17.

Teorija slikovnog prikaza 8. Radiološka anatomija i patologija 9. Rendgenske zrake ili rentgenske zrake, poznate i kao X-zrake, područje su elektromagnetskog zračenja s valnim duljinama između 0,001 i 10 nm, što približno odgovara području između ultraljubičastog i gama zračenja.Najpoznatija njihova primjena je u dijagnostičkoj radiografiji i kristalografiji.Zbog svoje energije ubrajaju se u ionizirajuće zračenje. Na sustav kvalitete u radiologiji utječu dva važna čimbenika: čovjek i tehnika, odnosno tehnološka oprema.Ljudski čimbenici koji utječu na kvalitetu su: a) znanje koje podrazumijeva određenu količinu informacija koje su potrebne za rad s tehničkom opremom i pacijentima, b) motivacija koja ovisi o nekim unutarnjim potrebama ili pak ... Katedra medicinske radiologije Pročelnik katedre: prof.

POVEZANE KNJIGE