Samo bogovi mogu obećati t.u.

Samo bogovi mogu obećati t.u. - Koprivica, B. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Koprivica, B.
DIMENZIJA
6,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Samo bogovi mogu obećati t.u..pdf
ISBN
6099231716025

OPIS

Nogomet u prozi Bože Koprivice protivan je svakoj fenomenologiji nogometne igre. I nema baš nikakve veze s onim što intelektualci pišu i misle o nogometu u vrijeme svjetskih prvenstava, i inače. Koprivica o nogometu piše onako kako se piše poezija, ili onako kako se piše velika, po doživljaju svijeta i unutrašnjoj tragici intenzivna proza, ili čak onako kako se pišu teorijska i estetska razmatranja kada je pisac, recimo, Jan Kott. Osim što je Koprivica kazališni dramaturg, on je u stanju, kada je to potrebno, da nogometnu pripovijest smjesti u neki od šekspirijanskih formata. Uz čistu, lirsku ljepotu, nogometna utakmica podrazumijeva mogućnost dramskog raspleta, čiji će ishod odjekivati dugo kroz povijest. Napokon, sve se vanjske okolnosti utiskuju u smisao i tok pojedine utakmice. (Miljenko Jergović)

Nije previše toga napisao. Negdje je rekao kako i u odustajanju od poezije ima neke ljepote.

I "Driblingu" je teško odrediti žanr. U jednom intervjuu rekao je da je ta žanrovska pomutnja isključiva posljedica strašne lijenosti.

POVEZANE KNJIGE