Organizirani kriminal

Organizirani kriminal - Quere, Stephane | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Quere, Stephane
DIMENZIJA
10,59 MB
NAZIV DATOTEKE
Organizirani kriminal.pdf
ISBN
8855435805208

OPIS

Organizirani kriminal je, uz terorizam, jedan od najvećih problema suvremenog svijeta. Postao je toliko razvijen i sveobuhvatan da zabrinjava i čelnike vodećih zemalja svijeta: izvještaj zemalja G8 od svibnja 1998. sa sastanka na vrhu najvećih industrijskih sila održanog u Birminghamu, u Engleskoj, posebno je skrenuo pozornost na “dramatičan porast organiziranog kriminala na međunarodnoj razini”. Od tada, sastanci i deklaracije na temu kriminaliteta sve su brojniji. Ipak, što je više sastanaka, rasprava i mnogih poduzetih mjera, organizirani kriminal je sve snažniji i bezobzirniji. Konačno, ne treba smetnuti s uma da je on i najprofitabilniji biznis: u trgovini drogom stopa profita može doseći i 70% od prodajne cijene! Suočen s tom vrlo stvarnom opasnošću, društveni se realizam mora iznova nametnuti. Protivno akademskim predrasudama, medijskom moralizmu i političkom prešućivanju, više je nego ikad potrebno promatrati, pronicati, opisivati… Trebamo sada i ovdje razmisliti o potpuno novoj situaciji: radi se O vrlo uspješnoj i vrlo opasnoj globalizaciji organiziranog kriminala.

Među društvenim izvorima ugrožavanja značajno mjesto zauzima kriminal, a posebice organizirani kriminal koji prema nekim istraživanjima javnog mišljenja zauzima najviša mjesta među suvremenim prijetnjama. Percepcija javnosti u odnosu na izvore opasnosti mogla bi ovisiti o izloženosti propagandi i ne mora se ... Organizirani kriminal Bugarski državljani iz bankomata odnijeli više od 100.000 kuna Sumnjiči ih se da su od 28.

OPORAVAK OD KRIZE Njemačka industrija traži detaljan plan otvaranja gospodarstva nakon lockdowna. #kriminalci #Berlin .

POVEZANE KNJIGE