Romeo i Julija

Romeo i Julija - Shakespeare, William | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Shakespeare, William
DIMENZIJA
3,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Romeo i Julija.pdf
ISBN
8490448698826

OPIS

Najraniju od slavnih tragedija Romeo i Julija engleskoga dramatičara i pjesnika Williama Shakespearea donosimo u prijevodu Mate Marasa, koji je za ovu prigodu napisao i pogovor u kojemu je znalački i s puno duha skicirao kontekst u kojemu valja čitati Shakespearea, naglašavajući osobitosti Engleske potkraj 16. stoljeća i elizabetanskog kazališta.

na narudžbu baleta Kirova.Zbog političkih okolnosti u kazalištu izvedeno je tek 1940. godine. Shakespeareova bezvremenska priča doživjela je svoju duhovitu preobrazbu i smjestila se u najsmješnije moguće okruženje - vrt prepun patuljaka.

Kapuleti organizuju zabavu, na koju dolazi i Montekijev sin, Romeo želeći da sretne devojku u koju je zaljubljen ... Tragedija „Romeo i Julija" najpoznatije je delo slavnog engleskog pisca Vilijama Šekspira i jedna od najpopularnijih ljubavnih tragedija uopšte. Ono što je zanimljivo je da su svi čuli za nju, ali retki su ju zapravo i pročitali sa razumevanjem.

POVEZANE KNJIGE