Portret Che Guevare

Portret Che Guevare - Krilić, Zlatko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krilić, Zlatko
DIMENZIJA
9,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Portret Che Guevare.pdf
ISBN
6592773663270

OPIS

Ova zbirka priča prvo je djelo nakon sedamnaest godina književne šutnje Zlatka Krilića. Nastala je za vrijeme autorova dužeg boravka na Kubi 2015. godine, još dok je Fidel Castro bio živ, a ubrzane promjene tek su počinjale. Sve su priče napisane u prvom licu jednine, a mijenjaju se pripovjedači. U nekima je to sam autor, šezdesetogodišnjak koji traga za mjestom najsličnijem mjestu njegova mladenaštva, kao i za prividom mladosti u zagrljaju mladih Kubanki, te pokušava shvatiti sebe u kontekstu nedavnog zahvata na srcu i rastave braka. U drugima pripovjedači su marginalci kubanskog društva čiji životi zrcale to društvo, nedavnu povijest i promjene koje se u njemu događaju. Knjiga je pisana jednostavnim, lako čitljivim stilom, no iako ponekad mami osmijeh, ostavlja gorak okus, jer ne prikazuje Kubu onakvom kakvom je najčešće opisuju – kao zemlju divne klime i sretnih, raspjevanih ljudi koje lako ponese ritam – nego kao zemlju s namještenim, lažnim osmijehom za turiste, osmijehom iza kojeg se krije istinska glad i patnja pojedinaca. U priči Ona se ničeg ne boji, autor na kraju kaže: Nisam je više vidio ni čuo, zato ove priče nisu o Kubi, ne nastoje ispričati istinu o Kubi. One su samo moj doživljaj Kube kroz ljude i situacije koje sam imao sreće susretati.

Cijena: 99,00 KN Klupska cijena: 89,00 KN Proizvod je na zalihi. Zaliha u klupskim centrima > Promocija knjige 'Portret Che Guevare' autora Zlatka Krilića održana je nedavno u Zagrebu u Knjižnici Bogdana Ogrizovića.

Oni dolaze s unaprijed određenom slikom o nama pa za slikanje traže samo ono što se uklapa u tu sliku i potvrđuje ju. ZLATKO KRILIĆ: PORTRET CHE GUEVARE, Mozaik knjiga, Zagreb, 2019., 139 str. Navodno su jednom pitali francuskoga glumca Jeana Gabina zašto ide u Australiju, zašto baš tako daleko…, a on im je odgovorio: Daleko od čega? Da bi se negdje došlo i nešto doživjelo, negdje se mora i otići. portret che guevare portret che guevare portret che guevare portret che guevare portret che guevare portret che guevare portret che guevare.

POVEZANE KNJIGE