Zarobljeni

Zarobljeni - Vrkljan, Sanela | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vrkljan, Sanela
DIMENZIJA
4,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Zarobljeni.pdf
ISBN
2436397290467

OPIS

„Roman daje i kratku povijest Hrvatske, od šezdesetih Udbinih godina, preko Hrvatskoga proljeća do Titove smrti koja mnogim emigrantima stvara iluziju o padu komunizma, pa se tako i Franjo naivno vraća u Jugoslaviju u kojoj i dalje „nepoznati neki“ istražuju razloge njegova „tajanstvenoga povratka“ te narušavaju njegov u tuđini izgrađeni san o hrvatskoj slobodi. Posao mu više ne cvjeta kao u Francuskoj, te se javlja onaj paradoks koji je Kundera opisao u svojoj knjizi Zavjesa – emigrant je u stranoj zemlji uvijek stranac, a kao povratnik postaje stranac i u vlastitoj Domovini i to je mučan čvor u kojemu se zapliće njegov identitet. A Franjo ga nastoji rasplesti tako što se prijavljuje kao dragovoljac u Domovinskom ratu, dvadeset i šest godina poslije svog odlaska iz Hrvatske. Je li time raspleo čvor?“ (Iz recenzije Lade Žigo Španić) Sanela Vrkljan, doktorica ekonomskih znanosti, rođena je 1979. godine u malom hrvatskom selu Omanjska u Bosni i Hercegovini. Kao petogodišnjakinja s obitelji seli se u Zagreb u Hrvatsku. Profesionalnu karijeru gradi u hotelijerstvu i turizmu. Trenutno je zaposlena u Sektoru za turizam Hrvatske gospodarske komore. Kao predavač i gost predavač na visokim školama i fakultetima drži predavanja iz područja turizma. Autorica je više znanstvenih i stručnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim časopisima te aktivno sudjeluje na domaćim i međunarodnim stručnim i znanstvenim konferencijama. Živi u Zagrebu sa sinom Ivanom, kćeri Anđelom i suprugom Milanom. Iz područja književnosti do danas objavila je: U potrazi, roman (Zagreb, 2016.), Krhkija od sjećanja, zbirka poezije (Koprivnica, 2017.). Njezina pjesma Plamen iz tmine dio je književne hrestomatije Lika i Velebitsko primorje u hrvatskoj književnosti (Gospić, 2017.). Roman Zarobljeni njezina je treća knjiga.

U Madridu je bio obustavljen sav promet osim podzemne željeznice, a čišćenje snijega odvijalo se sporo, premda je snijeg prestao padati prije deset dana, jer grad ne raspolaže većim brojem ralica i lopata. Pored toga što su meštani "zarobljeni" u kućama, postoji i problem sa strujom. - Česti su prekidi u napajanju električnom energijom, gubi se i TV signal i signal za mobilnu telefoniju.

U tim trenucima, meštani su odsečeni od celog sveta - zaključio je razgovor za Telegraf.rs Dejan Savić. Vozačima se savjetuje da izbjegavaju putovanja, a agencije javljaju o dosad 85 slučajeva pomoći automobilima koji su usred snježnih nanosa ostali zarobljeni na cestama. / Njemačka se priprema za haos: Stiže snježna oluja, otkazan željeznički promet Re: Zarobljeni metan s Arktika počeo odlaziti u at @ memulica - jbt pa koliko glup možeš biti.

POVEZANE KNJIGE