U carstvu sjena

U carstvu sjena - Pressburger, Giorgio | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pressburger, Giorgio
DIMENZIJA
8,78 MB
NAZIV DATOTEKE
U carstvu sjena.pdf
ISBN
6937714087766

OPIS

Ostavši sam na svijetu, protagonist ove knjige obraća se gatari kako bi stupio u kontakt sa svojim mrtvim ocem i bratom, no gatara mu na prijevaru oduzima sve što je imao. Nakon pet godina napornog rada ponovno si uspijeva osigurati doličan život, a 11. kolovoza 1999, ponovno utučen i sam, prisustvuje posljednjoj pomrčini sunca tisućljeća. Ovaj put, međutim, za pomoć se obraća Sigmundu Freudu, započevši s njime putovanje kroz sve što mu je uzrokovalo bol. U njegovoj svijesti dvadeseto stoljeće poprima oblik danteovskog pakla koji nastanjuju zatočeni, mučeni, ubijeni ili oni prisiljeni na samoubojstvo: velike i male ličnosti dvadesetoga stoljeća koje mu otkrivaju tajnu svoje patnje i smrti. No, uz patnju, na površinu izranjaju i njihove strasti, ideali i ljubavi. Protagonist tako polako kreće na put izliječenja, da bi se tijekom posljednje seanse napokon susreo sa svojim najdražima: ocem, bratom i djedom, koji se pojavljuju na svjetlu sunca koje se rađa.

Sačekaj nas na nekom prijevoju ili usred noći na praznom raskršću i šapni nam, molim te, gdje su ceste suhe i u kojem smjeru ćemo imati vjetar u leđa. U Zagrebu, 5.

Količina. Dodaj u košaricu Kompleksan Pressburgerov roman priča je o četrdesetogodišnjaku koji ostaje sam na svijetu i želi stupiti u kontakt s pokojnim ocem i bratom.

POVEZANE KNJIGE