Sestra Sigmunda Freuda

Sestra Sigmunda Freuda - Smilevski, Goce | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Smilevski, Goce
DIMENZIJA
6,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Sestra Sigmunda Freuda.pdf
ISBN
8412890809497

OPIS

Taj mladić iz njezinih prvih uspomena, koji je miluje jabukom, koji joj šapuće bajku, koji joj pruža nož, njezin je brat Sigmund. Godina je 1938. i već bolesni Sigmund Freud pred nacistima odlazi iz Beča. Zahvaljujući ugledu i poznanstvima dobio je priliku sastaviti popis onih koje će povesti sa sobom: na njemu će se naći mjesta za njegova liječnika i dvije služavke, za njegova psa i njegovu šogoricu, ali ne i za koju od njegove četiri sestre. Nedugo zatim, dok Freud u Londonu bude živio svoje posljednje dane, sestre oca psihoanalize bit će odvedene u koncentracijski logor Terezin i pogubljene. Zasnovan na istinitoj priči, nagrađivani roman Goce Smilevskog djelo je koje daje glas onim nečujnima, a među njima ponajviše Adolfini Freud – “najslađoj i najboljoj od mojih sestara” – darovitoj, osjećajnoj ženi koja je život provela u sjeni, njegujući majku i oca. Svjedočeći sjaj i bijedu jedne epohe ulaskom u živote njezinih velikana, baš kao i one njenih neznanih i slabih, ali ne manje važnih sudionika, Sestra Sigmunda Freuda knjiga je koja potresa i razotkriva, djelo koje nećete zaboraviti. “Začuđujuće i hrabro. . . Neočekivano i provokativno. . . Usuđuje se ponuditi neku vrstu mračne Freudove biografije, izuzetno kritične prema ‘velikom čovjeku’. . .” The New York Review of Books“Jedan od najzanimljivijih književnih događaja godine. . . Važna knjiga. . . laka za čitanje, provokativna i duboka. . . Smilevski je izvrstan pisac.” Dubravka Ugrešić, Liberation “Duboka, inteligentna i odvažno maštovita knjiga, Sestra Sigmunda Freuda pokazuje kako proza uspijeva postaviti neka temeljna pitanja, kojih se historiografija ne može ili ne usudi prihvatiti.” El País “Dragulj od romana. . . duboko potresna knjiga. . . Provokativna priča o ludilu i percepciji. Nezaboravno.” Publishers Weekly “Nepokolebljiv pogled na ljubav, smrt, seks, mržnju, depresiju i ludilo.” Booklist “Inovativan i ingeniozan roman koji biografije Freuda i njegove sestre Adolfine prepleće s biografijama njihovih suvremenika Gustava i Klare Klimt osvjetljavajući tako povijesni odnos između stvaralačkog čina i nezamislive destrukcije, baš kao i onaj između sudbine muškarca i sudbine žene…” Shoshana Felman

Godina je 1938. i već bolesni Sigmund Freud pred nacistima odlazi ... Tretman psihoanalize u romanu "Sestra Sigmunda Freuda" Goce Smilevskoga // Hrvatsko-makedonske književne, jezične i kulturne veze: Zbornik radova s Petoga međunarodnoga znanstvenoga skupa održana u Rijeci 6.

Zahvaljujući ugledu i poznanstvima dobio je priliku sastaviti popis onih koje će povesti sa sobom: na njemu će se naći mjesta za njegova liječnika i dvije služavke, za njegova psa i njegovu šogoricu, ali ne i za koju od ... Roman Sestra Sigmunda Freuda, jednog od najnagrađivanijih istočnoevropskih pisaca i jednog od najprevođenijih evropskih autora mlađe generacije, konačno je objavljen u bh. izdanju u prevodu Seide Beganović, u Buybookovoj biblioteci Izlog, koja okuplja naslove nekih od najznačajnijih autora današnjice. Sestra Sigmunda Freuda 149,00 kn .

POVEZANE KNJIGE