Promjena

Promjena - Yan, Mo | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Yan, Mo
DIMENZIJA
10,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Promjena.pdf
ISBN
9746776359747

OPIS

Promjena, kratki roman dobitnika Nobelove nagrade za književnost za 2012. Mo Yana, na najbolji nas način uvodi u djelo toga velikoga kineskog pisca. Pripovjedač nepouzdana sjećanja opisuje svoje odrastanje u Kini za vrijeme Kulturne revolucije, svoje školovanje, službovanje u vojsci i postajanje slavnim piscem. Kroz život glavnoga junaka prelamaju se i sve promjene koje se događaju posljednjih pedesetak godina u Kini, koja od ruralne zemlje postaje svjetska velesila. Mo Yan u Promjeni pokazuje život i njegove promjene iz perspektive običnog čovjeka te čitatelju oslikava punokrvni, pulsirajući život Kine, koju upoznajemo onakvu kakva uistinu jest. Kroz mješavinu fantastike i stvarnosti te povijesne i društvene perspektive Mo Yan stvorio je svijet koji svojom složenošću podsjeća na one Williama Faulknera i Gabriela Garcíje Márqueza, istovremeno pronalazeći ishodište u staroj kineskoj književnosti i usmenoj tradiciji. Obrazloženje Odbora za Nobelovu nagradu U svojim romanima i pripovijetkama Mo Yan donosi razgranate i složene portrete seoskog života u Kini, često se koristeći životinjama kao fantastičnim pripovjedačima i elementima bajki, koji prizivaju u sjećanje lirske opise južnoameričkih pisaca magičnog realizma. New York Times Mo Yan mogao bi biti kineski Kafka. Kao i on, i Yan ima sposobnost da s raznih strana prouči vlastito društvo i stvori fantastične promjene poput one u “Preobražaju” ili evocira zatupljujuću birokraciju i usputnu okrutnost suvremenih vlasti. Publishers Weekly

Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. OMF prijava/promjena Usluga obuhvaća prijavu ili promjenu obveznog mirovinskog društva i kategorije obveznog mirovinskog fonda putem interneta. Iz dosadašnjeg iskustva utvrđeno je da Središnji registar osiguranika (dalje: REGOS) preko 95% osiguranika rasporedi u obvezni mirovinski fond (OMF) po službenoj dužnosti. -Cjepivo protiv klimatskih promjena ne postoji i zato se moramo pripremiti za neizbježne negativne posljedice klimatskih promjena i boriti protiv njih.

U II. stupu mirovinskog osiguranja određene kategorije zaposlenika mogu same odabrati obvezni mirovinski fond u koji će im se uplaćivati doprinos temeljem individualne kapitalizirane štednje. Stiže nagla promjena, DHMZ izdao upozorenje.

POVEZANE KNJIGE