Izložena priroda

Izložena priroda - De Luca, Erri | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
De Luca, Erri
DIMENZIJA
4,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Izložena priroda.pdf
ISBN
4572482227727

OPIS

Protagonist romana Izložena priroda bivši je rudar i planinar koji prati migrante preko granice. Životni ga put stjecajem okolnosti vodi s brda do obližnjeg primorskog grada i mramornog raspela punog tajanstvenih znakova. Ovaj Vergilije našeg doba dobiva neobičan zadatak. Jer ljude su svojedobno razapinjali – gole. Može li Crkva uz takva vodiča prijeći neke granice? Put ga vodi i do jedne žene. No koje su granice ljubavi? Erri De Luca ponovo propituje iskustvo tijela, njegove krhkosti i izdržljivosti, čovjekov odnos s prirodom, kao i s drugim ljudima, napose kroz temeljne osjećaje ljubavi, prijateljstva, boli, žrtvovanja, i to ponovo čini u svojemu prepoznatljivom, konciznom stilu koji zazire od suvišnog, a neznatnim pomacima očišta ili jezika destilira čistu poeziju.

Srećom, priroda se pobrinula da nam pomogne da umanjimo štetu koju činimo plućima, a mi vam donosimo deset biljaka koje će vam u tome pomoći. Veliki vedski spis Srimad Bhagavatam govori o velikom kralju po imenu Yadu. Jednom je, dok je prolazio kroz šumu, ugledao Avadhutu, osobu koja je naizgled društveni izopćenik.

Izlaganje polazi od Goetheova mladenačkog fragmenta Priroda, da bi se u daljnjem tijeku protegnulo i na njegova kasnija razmatranja prirode, ponajprije ona izložena u djelu Maksime i ... Priroda se pobrinula da nam pomogne da umanjimo štetu koju činimo plućima Naša pluća, jedan od najvažnijih organa u ljudskom tijelu, često su izložena posljedicama loših navika ili, jednostavno, okruženja u kojem se nalazimo - što zbog pušenja, što zbog zagađivača koje udišemo. Strana je to koja je uglavnom suha i izložena suncu što prozorskom zvončiću odgovara. Idealna nadmorska visina za rast ove biljke je od 600 do 1300 metara, a cvate u srpnju i kolovozu.

POVEZANE KNJIGE