Deset zapovijedi

Deset zapovijedi - Bergoglio, Jorge Mario | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bergoglio, Jorge Mario
DIMENZIJA
7,15 MB
NAZIV DATOTEKE
Deset zapovijedi.pdf
ISBN
5239336283131

OPIS

Kada se govori o Deset Božjih zapovijedi, svi pomišljaju na vraćanje korak unatrag u svijet legalizma i nametanja zabrana. Ničega od svega toga nema u katehezama koje je papa Franjo posvetio temi Deset zapovijedi – Deset riječi, kako čitamo u Knjizi Izlaska 20,1 – i koje su sabrane u ovoj knjizi. Sveti Otac doslovno mijenja perspektivu: zapovijedi se više ne promatraju kao zabrane nego kao „riječi“ slobode.

2. Ne izusti imena Gospodina Boga svoga uzalud.

Kr. One su dio zbirke zakona poznate pod nazivom "Zakon" (heb.Tora) ili "Mojsijev zakon". Deset zapovijedi priznaju se kao moralni temelj judaizma, kršćanstva i islama.Zapisane su u Knjizi Izlaska, prema kojoj je Mojsije postupajući po Božjem nalogu, oslobodio Izraelce iz fizičkog ropstva u Egiptu.Prema crkvenom nauku, Bog je ponudio savez koji je uključivao i Deset zapovijedi, koje bi služile oslobođenju od "duhovnog ropstva" i grijeha. DESET BOŽJIH ZAPOVIJEDI.

POVEZANE KNJIGE