Jura i gospođica zavissst

Jura i gospođica zavissst - Simić, Roman | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Simić, Roman
DIMENZIJA
9,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Jura i gospođica zavissst.pdf
ISBN
4766225595083

OPIS

„Osjećao je mnogo toga: čudno komešanje neko, svrdlanje tamo gdje se inače veseli i voli, kao da mu je u grudi zalutao crv s vikinškom kacigom na glavi i sad ga baš ondje boli. Svi imaju bolje kostime! Svi imaju poklona više! Svi slave bolje rođendane, a samo na njegovoj pozivnici da je gusarski party piše!“ Nakon Grigorom Vitezom nagrađene slikovnice Jura i kuckalo protiv dosade u kojoj su autori maštovito pokazali kako svladati dosadu, u novoj slikovnici genijalnog tandema Jura se hvata ukoštac s novim problemom. Jura je stigao na rođendansku zabavu svog najboljeg prijatelja Roka obučen u gusara, baš kako je na pozivnici i pisalo. No ondje na našao mnoštvo djece i niti jednog jedinog gusara! Iako nije svjestan toga, osjeća zavist i tugu. I brže-bolje pobjegne od svih u dvorište. Ondje nađe svog djeda koji odmah shvati o čemu se radi i ispriča mu svoju priču o tome kako su on i njegov najbolji prijatelj plovili Amazonom i djedu se uvukla zmijica koja se hrani zavišću, rasla je i šaptala ružne stvari. Nije znao kako se tome othrvati pa je pobjegao s broda i više nikad nije vidio svog najboljeg prijatelja. Jura mu silno želi pomoći i dok daje savjete djedu, shvaća kako će sam svladati tu strašnu guju. Nakon izrazito hvaljene i cijenjene slikovnice Baba Jaga i div Zaborav i Grigorom Vitezom nagrađene Jura i kuckalo protiv dosade Roman Simić napisao je nastavak serijala o malom Juri i njegovim problemima. Ovaj put u nešto manje teksta, ali gotovo potpuno rimovanog i sasvim ritmičnog autor objašnjava djeci kako se suprotstaviti negativnim osjećajima i kako vidjeti pozitivno. Roman Simić izvanredan je stilist i zna dočarati priču u malo riječi pa mu nije bilo teško početi pisati za djecu. Manuel Šumberac jedan je od najboljih ilustratora, pun je ideja, majstor je atmosfere i detalja. Njegove su ilustracije pune priča, žive i dojmljive. Roman i Manuel savršeno se nadopunjuju, inspiriraju jedan drugoga i svaki put potiču jedan drugoga da budu još bolji.

Nakon izrazito hvaljene i cijenjene slikovnice Baba Jaga i div Zaborav i Grigorom Vitezom nagrađene Jura i kuckalo protiv dosade Roman Simić napisao je nastavak serijala o malom Juri i njegovim problemima. Ovaj put u nešto manje teksta, ali gotovo potpuno rimovanog i sasvim ... Književnik Roman Simić predstavio je u četvrtak u Zagrebu svoju novu slikovnicu, 'Jura i gospođica Zavissst', treću nastalu u tandemu s ilustratorom Manuelom Šumbercem, maštovitu i zabavnu knjigu čiji se glavni junak uči suočiti s negativnim osjećajima i Jura i gospođica Zavissst Dječaka Juru već smo upoznali u slikovnici Jura i kuckalo protiv dosade (slikovnica je nagrađena nagradom Grigor Vitez), a ovoga puta dječak Jura našao se u novom problemu o kojem govori ova slikovnica. Ušuškajte se, maleni i veliki, i poslušajte Romana Simića kako čita svoju prekrasnu slikovnicu JURA I GOSPOĐICA ZAVISSST o dječaku Juri koji je na rođendanu svog najboljeg prijatelja Roka otkrio strašnu guju zavist te kako je svladati. „Osjećao je mnogo toga: čudno komešanje neko, svrdlanje tamo gdje se inače veseli i voli, kao da mu je u grudi zalutao crv s vikinškom kacigom na glavi i sad ga baš ondje boli.

October 21, 2019 · Zavirite u Romanovu i Manuelovu čaroliju, toliko snažnu da je u stanju svladati i gospođicu Zavissst. Related Videos. Jura i gospođica Zavissst / napisssao Roman Simić ; narisssao Manuel Šumberac.

POVEZANE KNJIGE