Dva puta za jug

Dva puta za jug - Mitraković, Lara | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mitraković, Lara
DIMENZIJA
8,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Dva puta za jug.pdf
ISBN
6585676577510

OPIS

Prvi dojam koji ostaje nakon čitanja stihova zbirke Dva puta za jug jest ‘očuđenje’, i to ne jedno, nego mnoštvo ‘očuđujućih’ slika, svježih i nepotrošenih, koje nam otvara poezija Lare Mitraković. Tijekom jedne pjesme izmijeni se nekoliko jakih slika i još preostaje pjesničke snage da se iznenadi poantom. Subjekt ovih pjesama duboko je poetičan i teško je zamislivo, osim u nekim izrazitije narativnim pjesmama, da bi Lara mogla pisati nešto drugo: u ovom trenutku ona je čistokrvna pjesnikinja koja je otvorila bogatu i punu kutiju svojih metafora. Njezina poezija s nevjerojatnom mladenačkom lakoćom pregazi granicu živog i mrtvog, granicu sebe i drugih, pa tako osim što se obraća mrtvima koje oživljava, ona sebe poistovjećuje s nekom od pojava ili sa živim bićima u prirodi, najčešće stablom. Jaka zasićenost i gustoća ove poezije čine nemogućim čitanje ove knjige u jednom dahu. Ona se mora uzimati polako i odmjereno jer svaka pjesma zahtijeva duži proces recepcije. Irena Matijašević

Kojim god putem krenuli, vjerojatno ćete u nekom trenutku zalutati, ali... Lara Mitraković, Dva puta za jug. Džungla na balkonu Zbirka Dva puta za jug Lare Mitraković sretan je spoj sjećanja i melankolije, zbilje i imaginacije, pjevanja i govorenja.

Kojim god putem krenuli, vjerojatno ćete u nekom trenutku zalutati, ali ćete naposljetku zadovoljni i spokojni stići na obećani jug Nekoliko je razloga. Dva puta nas je dobio ove sezone, istina u Splitu, ali nas je dobio.

POVEZANE KNJIGE