Dva puta za jug

Dva puta za jug - Mitraković, Lara | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mitraković, Lara
DIMENZIJA
9,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Dva puta za jug.pdf
ISBN
1691783787060

OPIS

Prvi dojam koji ostaje nakon čitanja stihova zbirke Dva puta za jug jest ‘očuđenje’, i to ne jedno, nego mnoštvo ‘očuđujućih’ slika, svježih i nepotrošenih, koje nam otvara poezija Lare Mitraković. Tijekom jedne pjesme izmijeni se nekoliko jakih slika i još preostaje pjesničke snage da se iznenadi poantom. Subjekt ovih pjesama duboko je poetičan i teško je zamislivo, osim u nekim izrazitije narativnim pjesmama, da bi Lara mogla pisati nešto drugo: u ovom trenutku ona je čistokrvna pjesnikinja koja je otvorila bogatu i punu kutiju svojih metafora. Njezina poezija s nevjerojatnom mladenačkom lakoćom pregazi granicu živog i mrtvog, granicu sebe i drugih, pa tako osim što se obraća mrtvima koje oživljava, ona sebe poistovjećuje s nekom od pojava ili sa živim bićima u prirodi, najčešće stablom. Jaka zasićenost i gustoća ove poezije čine nemogućim čitanje ove knjige u jednom dahu. Ona se mora uzimati polako i odmjereno jer svaka pjesma zahtijeva duži proces recepcije. Irena Matijašević

Federico Bernardeschi, za kojeg je Juventus platio Fiorentini 40 milijuna eura, privukao je pažnju smušenom reakcijom. Zatrčao se prema lopti koja je ... Frakturin Mjesec hrvatske poezije nastavlja se izborom iz zbirke pjesama Lare Mitraković "Dva puta za jug". Prvi dojam koji ostaje nakon čitanja stihova zbirke ''Dva puta za jug'' jest 'očuđenje', i to ne jedno, nego mnoštvo 'očuđujućih' slika, svježih i nepotrošenih, koje nam otvara poezija Lare Mitraković.

DOBRO SAM, TATA 57 speed date 59 krošnja 61 beta cancri 63 kalemljenje voća 65 treći svjetski rat 66 ... Nakon dva odigrana kola naši mladići imaju dva osvojena boda i drže treće mjesto. Prvi su Mađari s četiri boda, dok su zasad sa srebrenim medaljama oko vrata Crnogorci s 3 boda.

POVEZANE KNJIGE