Malešne

Malešne - Kirin, Miroslav | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kirin, Miroslav
DIMENZIJA
7,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Malešne.pdf
ISBN
5802523662878

OPIS

Knjiga mikrofikcija Miroslava Kirina Malešne ogleda se u vlastitoj raznovrsnosti i raznorodnosti, što njihovoj “malenosti” osigurava dodanu čitateljsku vrijednost. Riječ je o tekstovima koji nastaju na granicama bizarnog i zena, ako to znači jezično dohvaćanje onoga što izmiče svakodnevici, njezinu pogledu i ogledanju s predmetnim svijetom. Predmet je tema: zaborav i pisanje, rečenice i pogreške, lektirno i govorno, ali njihova strogost i određenost vrstom, rodom ili žanrom nadoknađuju se i premještaju u područja živoga, životnoga. Radost i veselost, iznenađenje, ironija i sumnja nisu jedini registri “malešnih”, onih koji se na izazovan i pustolovan način u tekstu opiru i mraku i svjetlu. Čitatelja u ovoj knjizi zatječe njegova sjena, ono što ga u čitanju prati, a njezina autora čini iznimnim i važnim: ako pisanje nije pouzdana ulaznica za vječnost, jest dio one radosti koju ne obasjava samo vidljivo i jasno. Evo nas u knjizi uzbudljivih prizora, neočekivanih slika, pomaknutih pogleda, u knjizi pisama, imena, gradova, zemalja i naroda, postotaka, prekriženih mjesta, mnogostrukih izjava o paklu… Čudimo se i tražimo, dopisujemo sami sa sobom i s drugima. Jednostavno: čitamo knjigu o tome kakav je svijet mogao biti, a da to ni on ni mi nismo znali! Miroslav Mićanović

Iz zbirke pjesama Aleksandra Hut Kona "Padajući izbornik" MALEŠNE količina. Dodaj u košaricu.

Školovao se u Petrinji i Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je engleski jezik i književnost i komparativnu književnost. - tekst Branka Maleša o knjigama Miroslava Kirina "Lirka" i "Malešne" - tekst Radoslava Tomića o knjizi Enrica Lucchesea "Nicola Grassi" - razgovor s Ivanom Trojanom, novim predsjednikom ogranka Matice hrvatske u Osijeku te još pregršt tekstova o likovnoj umjetnosti, glazbi, filmu, kazalištu, plesu itd.

POVEZANE KNJIGE