Usnena predaja

Usnena predaja - Matić, Suzana | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Matić, Suzana
DIMENZIJA
10,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Usnena predaja.pdf
ISBN
4683016706476

OPIS

“Što se zbiva s pjesnikinjama i pjesnicima emocije kad prestanu cijelim bićem voljeti tog važnog ‘Drugog’, tu svoju, uvjetno rečeno, polovicu? Kamo odlaze stihovi koji više nisu upućeni idealnoj ljubavi, kome se pišu i kako svjedoče kraj ljubavi i unutarnju promjenu, koju svaka velika ljubav donese sa sobom? Kako u zbiljskom svijetu preživljavaju romantici i pjesnici koji se boje da će biti patetični ako su emotivni? Na tih nekoliko međusobno bliskih pitanja odgovara nam nova zbirka pjesama Usnena predajaSuzane Matić, koja je arhitektica poezije jer u svakoj njezinoj pjesmi osjećamo kako se pjesma ‘gradi’, a u ovoj zbirci usto osjećamo kako se i ličnost doslovno ‘izgrađuje’, kako njeguje svoju autonomiju i neovisnost. Snaga poezije Suzane Matić je u tome što emocija nije prezrena, što subjekt može bježati od nje, i govoriti da je očvrsnuo ili ‘odrvenio’, i mi mu donekle vjerujemo, ali u presudnim trenucima, kad je zaista apsolutno iskren, on nam i dalje pjeva istu, jednu jedinu pjesmu, a to je pjesma ljubavi.” Irena Matijašević

Iz zbirke Marka Pogačara "Zemlja Zemlja" Poezija. Iz zbirke Nikice Petraka "Na otvorenom kraju" Poezija.

Iz zbirke poezije Miroslava Kirina "Malešne" Poezija. Iz zbirke pjesama Aleksandra Hut Kona "Padajući izbornik" Impressum; Marina Vujčić smatra da je najbolji marketing u književnosti usmena predaja.

POVEZANE KNJIGE