Jom Kipur

Jom Kipur - Šojat, Ivana | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šojat, Ivana
DIMENZIJA
6,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Jom Kipur.pdf
ISBN
8450599324495

OPIS

Trenutak u kojem hrvatski branitelj Josip Matijević, dragovoljac Domovinskog rata, ulazi u ordinaciju i odluči da će se povjeriti mladome psihijatru Grguru Romiću jedan je od onih prekretnih trenutaka u izboru svakog pojedinca da promijeni sebe. Josip Matijević, ratnik koji je branio Osijek i Vukovar te preživio srpske logore, čovjek je koji se ne može pomiriti s nepravdom, opterećen obiteljskim nasljeđem i svakodnevnom političkom situacijom. Doktor Romić drugi je, drugačiji, mlad, neiskusan, posvojeno dijete, nepriznat od kolega, te se želi dokazati ili pobjeći. Razgovori u kojima se ne zna tko je pacijent, a tko liječnik pokazuju svu dubinu trauma koje poput demona opsjedaju hrvatsko društvo opterećeno novim i starim podjelama, nezaraslim ranama, zločinom i kaznom. Vješto kombinirajući suvremenost s biblijskim motivima kazne i progona, Jom Kipur Ivane Šojat roman je velike epske snage i duboko liričan u tragedijama pojedinaca. Kada će svanuti Dan pomirbe – Jom Kipur – i trebamo li se prije njega prvo pomiriti sami sa sobom da bismo mogli pogledati druge u oči, samo su neka od pitanja koja postavlja Ivana Šojat.

Jom Kipur znači „Dan pomirenja" - "Jer toga dana On će vam oprostiti, očistiti vas da budete čisti od svih svojih grijeha pred B_gom" (Levitski zakonik, 16:30). http://www.azischwartz.comhttp://pasyn.org/resources/music-at-pashttps://itunes.apple.com/us/artist/cantor-azi-schwartz/id571639980 Jomkipurski rat ili Listopadski rat (arap.حرب أكتوبر ili حرب تشرين; heb.מלחמת יום הכיפורים ili מלחמת יום כיפור) bio je rat u kojem je sudjelovala koalicija arapskih država predvođena Egiptom i Sirijom protiv Izraela od 6. do 25.

To je Dan pomirenja - "Jer toga dana On će vam oprostiti, očistiti vas da budete čisti od svih svojih grijeha pred B_gom" (Levitski zakonik 16:30). Toga dana završava desetodnevni period Velikih blagdana koji obuhvaća Roš Hašanu iRead More Yom Kippur In Brief.

POVEZANE KNJIGE