Junaci

Junaci - Abercrombie, Joe | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Abercrombie, Joe
DIMENZIJA
5,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Junaci.pdf
ISBN
6696050119983

OPIS

Govore kako je Crni Dow ubio više ljudi od studene zime i popločao si trnovit put do prijestolja Sjevera brojnim lubanjama. Međutim, ni sedam godina kasnije lubanja prethodnog kralja Logena, zvanog Krvava devetka, nije pronađena. Novi kralj Unije, naš stari poznanik Jezal dan Luthar pleše onako kako svira Prvi među čarobnjacima, staro gunđalo Bayaz. A veliki mag ima svoje planove i razloge koji nisu nikom baš razvidni. I tako zapovijedi bjehu izdane, nove regimente unovačene, krediti za rat podignuti, vojska opremljena najjeftinijom opremom, gdje su u procesu nabave svi bitni i nebitni umočili svoje prste. Pod vodstvom maršala Kroya kroz sjevernjačko se blato probija moćna Južnjačka vojska. Deseci tisuća vojnika već se mjesecima muvaju po Sjeveru u igri mačke i miša sa snagama Crnog Dowa i čini se da nikome nije do toga da se zapodjene odlučujuća bitka. Sve dok banke ne zavrnu slavinu i Bayaz ne naredi da se rat privede kraju. Na bezvrijednom brdašcu u nevažnoj dolini stoji zaboravljeni prsten stijena nazvan Junaci prema herojima iz legende koji su na tom mjestu pali u nekoj drevnoj bitci. I kako se povijest uvijek ponavlja na istom mjestu sukobit će se dvije vojske u srazu na sve ili ništa. Trodnevna krvava bitka odlučit će o sudbini Sjevera, a obje zaraćene strane opterećene su unutrašnjim intrigama, razmiricama, neprijateljstvom i ljubomorom, pa je teško tvrditi hoće li ovoga puta pobjedu izvojevati srce junačko, lukava taktika ili tek slijepa sreća. Jedino što sigurno znamo jest da bankari ni ovog puta neće izgubiti. Britanski pisac Joe Abercrombie već je oduševio publiku i kritiku svojom trilogijom “Prvi zakon”. Taj je daroviti pisac u svom debitantskom uratku potpuno izokrenuo žanr fantastike, s golemim se uspjehom poigravajući njegovim klišejima i pravilima, stilom punim duhovitog cinizma, briljantnom karakterizacijom i brižno osmišljenom radnjom. “Junaci”, njegov peti roman, smješten je u svijet “Prvog zakona” i potpuno zaokružen, tako da i novim čitateljima može poslužiti kao uvod u opus ovog majstorskog autora.

Provodio je s njima vrijeme, išao u kafiće u koje zalaze, u njihove domove i na posao "Izvan okvira" naziv je izložbe Ivana Mihaljevića koja se sljedećeg ponedjeljka otvara u Fotogaleriji Dubrava ... Junaci Pavlove ulice Ferenc Molnár Dojam o djelu: [raw]Roman Junaci Pavlove ulice mi se sviđa jer je u njemu opisano veliko prijateljstvo među djecom, njihova borba, požrtvovnost, hrabrost i ljubav za komadić zemlje na kojoj su se uvijek igrali i bili zajedno. Omiljena lica: Ovi junaci iz 'Ljubav je na selu' zauvijek će ostati upamćeni, sjećate li ih se? Boris Kolesarić . Boris je sve oduševio svojom skromnošću i velikim srcem, koje je nažalost još uvijek usamljeno ... Neznani Junaci - Ukoliko imate bilo kakvo pitanje vezano uz tematiku naših tekstova te Vam je potreban savjet ili konzalting na području prodaje, kontaktirajte nas.

Ta okolnost čini sudionikom opisanim u djelima događaja junak epskog. I on može biti ne samo pobjednik, već i poražen, ne samo jak, nego i nemoćan.

POVEZANE KNJIGE