Snježno sljepilo

Snježno sljepilo - Jonasson, Ragnar | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jonasson, Ragnar
DIMENZIJA
6,2 MB
NAZIV DATOTEKE
Snježno sljepilo.pdf
ISBN
3431709918226

OPIS

“Fantastična kombinacija klasičnog krimića i skandinavske pomaknutosti.” Northerncrime WordPress U malo, izolirano ribarsko mjesto Siglufjör?ur na krajnjem sjeveru Islanda stigla je zima tako da se do njega može doći samo kroz stari planinski tunel. Jedna je mlada žena pronađena polumrtva, krvava i bez svijesti kako leži na snijegu u svom vrtu. Gotovo istodobno u lokalnom kazalištu smrtno strada poznati pisac nakon pada niz stepenice. Pred mladim i neiskusnim policajcem, koji je direktno s Policijske akademije u Reykjaviku stigao u Siglufjör?ur, nalazi se veliki izazov u kojem mora razlučiti istinu od laži i otkriti skrivene zločine iz prošlosti, a sve to u maloj i zatvorenoj sredini u kojoj nikome ne može vjerovati i u kojoj ga neprekidne snježne mećave i vječna noć dovode do ruba očaja… Prva knjiga u serijalu kriminalističkih romana “Mračni Island” Nominacija za američku nagradu Barry (St. Martin’s Press) kao najbolje originalno džepno izdanje Najprodavanija knjiga na servisu Amazon Kindle za Veliku Britaniju i Australiju IZ TISKA “Proza Ragnara Jónassona prožeta je pjesničkom ljepotom od koje vas prolaze trnci.” Peter James “Snježno sljepilo zaslijepit će vas od oduševljenja, a izvrstan lik Arija Thóra dobrodošao je novak u panteonu skandinavskih detektiva.” William Ryan “Jedan od najboljih kriminalističkih romana 2015.” The Independent “Ako je Arnaldur kralj, a Yrsa kraljica islandskog krimića, Ragnar je svakako njihov prestolonasljednik!” EuroCrime “Ragnar predivno dočarava klaustrofobiju islandskog ribarskog gradića, snijegom izoliranog od ostatka svijeta.” Ann Cleeves “Sjajno! Svi likovi u romanu, čini se, imaju neku tajnu… ” Christine Poulson O AUTORU Ragnar Jónasson (Reykjavik 1976.) islandski je pisac i prevoditelj. Najpoznatiji je po serijalu trilera Mračni Island koji započinje romanom Snjóblinda (Snježno sljepilo) iz 2010. i čija prava na TV adaptaciju je otkupila britanska produkcijska kuća “On the Corner”. Preveo je na islandski četrnaest romana Agathe Christie, nekoliko mu je kratkih priča objavljeno u njemačkim i islandskim književnim časopisima, a radio je i kao izvjestitelj za Islandsku nacionalnu radioteleviziju. Prevoditeljica s engleskoga: Zrinka Pavlić

To je poseban problem u polarnim prostorima i na visokim nadmorskim visinama zato što se ... Peter James "Snježno sljepilo zaslijepit će vas od oduševljenja, a izvrstan lik Arija Thóra dobrodošao je novak u panteonu skandinavskih detektiva." William Ryan "Jedan od najboljih kriminalističkih romana 2015." The Independent "Ako je Arnaldur kralj, a Yrsa kraljica islandskog krimića, Ragnar je svakako njihov prestolonasljednik!" "Snježno sljepilo zaslijepit će vas od oduševljenja, a izvrstan lik Arija Thóra dobrodošao je novak u panteonu skandinavskih detektiva." William Ryan "Jedan od najboljih kriminalističkih romana 2015." The Independent "Ako je Arnaldur kralj, a Yrsa kraljica islandskog krimića, Ragnar je svakako njihov prestolonasljednik ... "Fantastična kombinacija klasičnog krimića i skandinavske pomaknutosti". - Northerencrime Wordpress Idilično mirno ribarsko mjesto Siglufjördur na sjevernom Islandu, gdje nitko ne zaključava svoja vrata - dostupno je samo malim planinskim tunelom.

Autor/ica: Linda Tomić Sjećanje na davne dane provedene na Pedagoškoj akademiji u Rijeci još uvijek ne blijede. Budući da snijeg reflektira UV zračenje, fotokeratitis se popularnim nazivom zove i snježno sljepilo, iako nema izravne veze sa snijegom, već ju uzrokuje refleksija sunca u snijegu. Snijeg mnogo jače reflektira sunce, zbog svoje intenzivne bjeline, te tako može i do 80% jače reflektirati UV zrake od bilo kojeg drugog predmeta ili pojave. Kritičari su ustvrdili da je nagrađivani roman Ragnara Jónassona 'Snježno sljepilo' vrlo uspjelo djelo, 'fantastična kombinacija klasičnog krimića i skandinavske pomaknutosti', krimić koji je prožet gotovo pa poetskim dionicama, i koji uvjerljivo dočarava klaustrofobiju islandskog ribarskog gradića, snijegom izoliranog od ostatka svijeta. Snježno sljepilo - Ragnar Jonasson - islandski pandan Agathi Christie.

POVEZANE KNJIGE