Tehnosfera I

Tehnosfera I - Paić, Žarko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Paić, Žarko
DIMENZIJA
6,19 MB
NAZIV DATOTEKE
Tehnosfera I.pdf
ISBN
5283453920831

OPIS

U prvom svesku, ŽRTVOVANJE I DOSADA: Životinja-Čovjek-Stroj, projekta izvedbe obuhvatne ontologije digitalnoga doba, petoknjižja naslovljenog TEHNOSFERA, Žarko Paić se bavi filozofijskom i kulturalnom, strukturalnom i kibernetičkom antropologijom, teorijom informacija i komunikacije, analizom posthumanizma i transhumanizma, filozofijom biologije, preispitivanjem metafizičkoga nasljeđa svih temeljnih kategorija Zapada u rasponu od bitka, bića, biti, volje, života, egzistencije, svijesti, tjelesnosti s obzirom na nastanak mogućnosti stvaranja promijenjene genetske i informacijske strukture bitka uopće. Paićeva je radikalna postavka da je prošlo doba metafizičke slike svijeta prema kojoj postoje neprevladive razlike između bitka i vremena, prirode i kulture, životinje i čovjeka, svijeta i stroja. U pojmu tehnosfere dokinuta je svaka razlika živoga i neživoga, te se radi o „imanentnoj transcendenciji“ života koji više nije ništa prirodno niti umjetno, već se tehnogenetski stvara kao autopoietički sustav. Autor je na vjerodostojan način stvorio novi hibridni jezik za sklopove i događaje tehničkoga svijeta, povezujući raznolika iskustva od fenomenologije, poststrukturalizma, vizualne semiotike do filozofije medija. Unijevši u filozofijsku raspravu bitne probleme i pitanja naše egzistencije u sudaru s velikim transformacijama znanja i tehnologije koje su pogodile društva i kulture na ishodu 20. stoljeća, nema sumnje da se TEHNOSFERA čita kao dijagnoza duha vremena u kojem živimo, na granici svjetova metafizike i kibernetike, s nadom da možemo očuvati tragove ljudskosti i unatoč neminovne tehnologizacije jezika i mišljenja.

Povijest privatnog života 2: od feudalne 310,00 kn . U košaricu Pratite nas! Kontaktirajte nas.

(skraćeno THS) iz Beočina, je preduzeće specijalizovano za projektni i izvođački inženjering iz oblasti geologije, hidrogeologije, hidrotehnike i komunalne infrastrukture, a najveći deo posla usmeren je na razvoj i realizaciju projekata iz oblasti vodnog menadžmenta, kao i konsalting i tehničku podršku svojim potencijalnim klijentima. U prvom svesku, 'Žrtvovanje i dosada: Životinja-Čovjek-Stroj', projekta izvedbe obuhvatne ontologije digitalnoga doba, petoknjižja naslovljenog 'Tehnosfera', Paićeva je radikalna postavka da je prošlo doba metafizičke slike svijeta prema kojoj postoje neprevladive razlike između bitka i vremena, prirode i kulture, životinje i čovjeka, svijeta i stroja. Gdje kupiti TEHNOSFERA I. - ŽRTVOVANJE I DOSADA: ŽIVOTINJA - ČOVJEK - STROJ - usporedi cijene, pogledaj značajke i izaberi trgovinu Tehnosfera I - Žrtvovanje i dosada.

POVEZANE KNJIGE