Ritam u arhitekturi Stil i epoha

Ritam u arhitekturi Stil i epoha - Ginzburg, Moisej | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ginzburg, Moisej
DIMENZIJA
12,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Ritam u arhitekturi Stil i epoha.pdf
ISBN
4003915335679

OPIS

Ritm v arhitekture (Ritam u arhitekturi) i Stil’ i epoha (Stil i epoha) objavljeni su 1923. i 1924. godine i prva su dva teorijska djela mladog Moiseja Jakovleviča Ginzburga (1892. – 1946.). Arhitekt, povjesničar arhitekture i teoretičar koji se školovao na renomiranoj talijanskoj Accademiji di Belle Arti di Brera u Milanu, Ginzburg se smatra jednim od najvažnijih figura rane sovjetske avangarde. Na ta dva teksta današnja historiografija gleda kao na seminalne teorijske manifeste sovjetske arhitektonske kulture dvadesetih, koji postavljaju teorijski inventar pojma konstruktivizma u arhitekturi.

i 1924. godine, prva su djela Moiseja Jakovleviča Ginzburga (1892.

- 1946.). Arhitekt, povjesničar arhitekture i teoretičar koji se školovao na renomiranoj talijanskoj Accademiji di Belle Arti di Brera u Milanu, Ginzburg se ... Ritm v arhitekture (Ritam u arhitekturi) i Stil i epoha (Stil i epoha) objavljeni su 1923.

POVEZANE KNJIGE