Ritam u arhitekturi Stil i epoha

Ritam u arhitekturi Stil i epoha - Ginzburg, Moisej | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ginzburg, Moisej
DIMENZIJA
6,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Ritam u arhitekturi Stil i epoha.pdf
ISBN
2119230880170

OPIS

Ritm v arhitekture (Ritam u arhitekturi) i Stil’ i epoha (Stil i epoha) objavljeni su 1923. i 1924. godine i prva su dva teorijska djela mladog Moiseja Jakovleviča Ginzburga (1892. – 1946.). Arhitekt, povjesničar arhitekture i teoretičar koji se školovao na renomiranoj talijanskoj Accademiji di Belle Arti di Brera u Milanu, Ginzburg se smatra jednim od najvažnijih figura rane sovjetske avangarde. Na ta dva teksta današnja historiografija gleda kao na seminalne teorijske manifeste sovjetske arhitektonske kulture dvadesetih, koji postavljaju teorijski inventar pojma konstruktivizma u arhitekturi.

stoljeća Passagen-Werk, Walter Benjamin prvo je namjeravao nasloviti "Dijalektička bajka". U tom opisu usnulo ... Godine 1930.

Svoj nikad dovršeni opis Pariza 19. stoljeća Passagen-Werk, Walter Benjamin prvo je namjeravao nasloviti "Dijalektička bajka".

POVEZANE KNJIGE